2009. augusztus 26., szerda

Körömgomba gyógyítása házilag

avagy hogyan szabadulj meg ásókától

Sajnos ma már népbetegségnek tekinthető a láb- és körömgomba. Régebben az emberek természetes alapanyagból készült lábbelit hordtak, pamut vagy gyapjú zoknival, harisnyával, és sokat voltak mezítláb is, emiatt az edzettebb bőrük számára a körömgomba, ásóka nem volt ellenfél. Ma pedig gyakori a zárt, szintetikus alapanyagú lábbelik egész napos viselete (munkahely, protokoll szabályok betartása, stb.), ráadásul szintén szintetikus anyagú, műszálas zoknival vagy nejlon harisnyával. Ezek rossz nedvszívó képességük miatt ideális feltételt teremtenek a meleg párás helyet kedvelő kórokozóknak, a körömgomba megtelepedésének, a lábgombák kifejlődésének.

A körömgomba megjelenésekor a nem túl esztétikus tünetek szégyenérzést is kiváltanak a betegben, így az orvosi kezelésük sokszor elmarad, vagy csak nagyon kiterjedt fertőzéssel keresik fel a szakrendelőket. A betegség nem gyógyul meg magától, az idővel, sőt, kezelés nélkül egyre súlyosabbá válik, a fertőzés nagyobb felületekre, más testrészekre is átterjed, ráadásul egyéb súlyos betegségeket is okozhatnak, mint az ekcéma, orbánc, stb.
A vény nélkül kapható gyógyszerek (Canesten, stb.) még a bőrgombával csak-csak elbánnak, a jóval makacsabb körömgombával a legtöbb esetben már nem tudnak megbirkózni. Jó hír a betegségben szenvedőknek, hogy a körömgomba házilag is gyógyítható, egészen egyszerű, olcsó alapanyagok segítségével. Az alábbiakban ezeket a módszereket szeretném ismertetni:

1. ecetes, fokhagymás kezelés
Alapanyagok:
20%-os eceteszencia (Auchan-ban 1 liter 90 Ft)
1 gerezd fokhagyma
Az ecetből egy kevés mennyiséget öntsünk egy kis csészébe, egy kis darab (borsó mennyiségű elég) fokhagymát törjünk össze, majd keverjük el alaposan az ecettel. Ha szükséges, kezelés előtt a lábat mossuk meg, töröljük szárazra. Ha a körömgomba előrehaladott állapotban van (mint az ásóka reklámban), akkor érdemes a fertőzött körömrészt körömreszelővel eltávolítani. Az ecetes-fokhagymás oldattal kenjük meg a lábon lévő körmöket, körömágyat. Az oldatot ne öblítsük le, hagyjuk megszáradni. A kezelést naponta kétszer végezzük el. Az oldat kicsit "illatos", így például randevú, vagy munkahelyi megbeszélés előtt ne kezeljük ilyen módon a lábunkat, de pl. lefekvés előtt igen hasznos az ilyen kezelés. A megmaradó ecetoldattal bekenhetjük a fertőzött állapotban viselt, így megfertőződött lábbelijeinket is, ha nem akarjuk őket lecserélni.

Kezelés után szappannal mossunk kezet.

2. ecetes, sós kezelés
Ugyanaz mint a fenti, csak fokhagyma helyett sóval erősítjük az ecetet.

A fenti kezelések nem járnak körömvesztéssel, hanem a gomba fokozatos visszahúzódása következik be (egészségesebb színű köröm), a nagyon durván fertőzött köröm pedig lenövéssel fokozatosan tűnik el (levágod apránként a szokásos körömvágáskor a körömollóval).

Ajánlott lehet a fertőzött körmök vékonyítása is, ami a köröm felületének reszelésével érhető el.

101 megjegyzés:

  1. A tisztán ecetes kezelés nekem eddig mindig bevált (valószínűleg sosem volt annyira előrehaladott a betegség).
    Ám mint ahogy az fentebb is le van írva, nem könnyű a megelőzés.
    Annyit mindenesetre lehet tenni, hogy szabadidőben lehetőleg minél hosszabb ideig szabadon hagyjuk a lábat. Lábat inkább csak egyszerű szappannal mossunk, utána teljesen szárazra kell törölni (melegebb napokon akár többször is, a legtöbb munkahelyen van mosdó).
    A lábbelit pedig pedig akkor sem árt olykor "lekezelni", ha jó magunk még, vagy már tünetmentesek vagyunk.

    Végül, de nem utolsósorban, arra nem árt felkészülni, ha valakit egyszer megtámadott ez borzasztó kellemetlen betegség, akkor az fogékonyabbá is válik rá (ez saját és a környezetem szomorú tapasztalata), tehát a megelőzésre különös hangsúlyt kell fektetni.

    VálaszTörlés
  2. én is megpróbálom!

    VálaszTörlés
  3. Az ecetes kezelés nekem is sokat segített, ellentétben a CANESTEN krémmel (semmit nem ér!) + a szájon át szedhető "gombaölő" gyógyszerekkel, amik azon kívül, hogy drágák, szarrá károsítják a májat....
    Ott tartok, hogy mióta 20%-os tömény ecettel kezelem, rendszeresen reszelem, reggel és este(kb 2 hónapja) majdnem az összes lábkörmöm ismét "eredeti állapotú lett", kivéve a bal nagylábújjamon lévőt.... Azon még mindig makacsul ott van! What can I do? A körmömet nem szeretném levetetni, mert az kivonna a forgalomból 1 hónapra minimum, viszont van valakinek hatékony ötlete??? Kb 5-5 mmm-es ott a "gomba" kiterjedése, "szép" sárgás :(
    Baromi igénytelen, és zavaró + jön a nyár.... :(
    Várom a világmegváltó ötleteket! :)

    Köszönet értük!
    :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én tavaly tavasszal az alábbi kezelés csináltam:

      Ecettel jól lemostam a körmöt, majd jó sós vízben beáztattam a lábam. Éles ollóval alaposan levágtam, lekapartam, amennyit csak lehet a körömből. Ezután kis vatta darabkát ecetbe mártottam, majd konyha sóba és rátettem a körömre, majd leragasztottam, bebugyoláltam. Cipőt is tudtam ráhúzni. Így hagytam,másnap levettem, újra lemostam, újra bebugyoláltam. Szinte mindennap megcsináltam. Közben néha hagytam száradni, majd lereszeltem, ahogy nőtt, vágtam is,ilyenkor megint csak jól megáztattam. Vigyázni kell, hogy az ecet ne érje a bőrt, mert nagyon csíp. és ki is marhatja a bőrt.Ha ez mégis előfordul, akkor pár napig szüneteltetni kell a dolgot. Mindig jó alaposan le kell vágni, el kell távolítani az elhalt rész
      Lassan el is fogy a gombás rész, ez hetekig is eltarthat, de módszeresen kell csinálni. Aztán ha sikerült megszabadulni, utána is fokozottan kell ügyelni a megelőzésre. Ha újra látjuk, hogy kezdődik a gombásodás, azonnal kezdjük el a kezelést, nem kell hagyni, hogy terjedjen. Lehet még alkalmazni a fokhagyma-só keveréket is, vagy a szalicilt, szerintem ezek is eredményesek lehetnek, csak hosszadalmas, és nem szabad feladni. Ha kora tavasszal elkezdi az ember, nyárra rendbe lehet szedni a körmöket. Sajnos ez visszatérő gond marad, muszáj foglalkozni vele. A megvastagodott köröm nem csak csúnya, hanem fáj is, nyomja a cipő, a fájdalom elkerülése végett rossz testtartást vesz fel az ember, ez pedig már más problémákat is okozhat, pl gerinc és egyéb mozgásszervi panaszokhoz vezethet. Nagyon fontos tehát megszabadulni tőle. És nem biztos, hogy a méreg drága gyógyszertári készítmények hatékonyak. Marad tehát a saját kísérletezés, próbálkozás. Sok sikert és kitartást

      Törlés
    2. Igen ezek mind jó és hatékony, de ha minden nap kitörlöd a cipődet domestozal akkor dupla lesz a eredmény!!!

      Törlés
    3. Semmiképpen ne vetesd le a körmödet, én megtettem, de sajnos újra a gombás köröm nő vissza. Nem hittem az orvosnak, de sajnos igaza lett. Most próbálom én is az ecetes kezelést.

      Törlés
    4. nagyon köszönöm a jótanácsokat, már neki is estem a nagy lábujjkörmeimnek. Azt hittem, hogy nyomta a cipő a lábujjamat vagy ilyesmi. De kénytelen voltam szembesülni a ténnyel :( Remélem, hogy a rendszeresség segít a dolgon.

      Törlés
    5. Az Orvos is tud a népi gyógymódról, mégsem ajánlja--be is plvastam neki. + hónapos gyógyszer-máj károsodás, és még kellett volna 3 hónapig szedni az általa kiirt "gyógyszert" ami semmit nem használt. Ha végig vsinálom 60.000-körül állt volna meg a gyógyszernek nevezett "rablás". Nekem még a sarkam is kirepedt nagyon gyakran, csak az tudja milyen fájdalmas akinek volt ilyen, azt azonnal megszüntette az ecetes--fokhagymás ecsetelés, a köröm hosszadalmasabb, mivel nem jut mindenhové be a népi igazán gyógyszer--de jó úton járok, jó, hogy van ez a fórum, minden bőrgyógyász figyelmébe ajánlanám!!!!

      Törlés
    6. A lézeres kezelést ajánlanám. Már több helyen végeznek ilyet! Akcióban 1-2 ezer ft-os összegben !

      Törlés
    7. Jelenleg én is azt használom , remélem bevállik

      Törlés
  4. Megpróbálom,mégis természetes módszer!

    VálaszTörlés
  5. Én most grappefruitmag kivonattal kezelem, és 1 hetes kezelés után némi javulás látszik!

    VálaszTörlés
  6. Mennyi ideig kell kezelni, hogy tünet mentes legyen?

    VálaszTörlés
  7. sziasztok ... én éppen most készülök a dokihoz :-( de ezekszerint nem nagyon ajánljátok a bogyos terápiát ... én olyan borzalmasan nagyon szégyenlem se strandra se vizpartra de még a kertben sem vagyok cipö nélkül :-( és iszonyat félek hogy tovább adom ... kérlek ha van még ötlet osszátok meg ... elöre is köszönöm ...

    VálaszTörlés
  8. Nekem is leakarták venni a körmöm de az utolsó pillanatban meggondoltam és nem mentem el levetetni.Elkezdtem az ecetes fokhagymás kezelést és 1-hét után óriási változás történt .Csak ajánlani tudom minden beteg körmű társamnak!!!!

    VálaszTörlés
  9. Kezeltem én is Nailner stiftel. - Ha elhiszitek ha nem Betadine oldat a legtökéletesebb a körömgombára.Véletlen jöttem rá.Minden nap tusolás után körömágy,köröm bekenése.Hagyd rajta következő tisztálkodásig utánna ismételten bekenni az oldattal- és hamarosan látható a javulás,- elfogja teljesen tüntetni a gombát.Jóval olcsóbb mint egy körömgombára ajánlott szer,ami nem mindegy!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen lehet hogy jo a Betadin,de nem olyan olcso.

      Törlés
    2. Végül sikerült a Betadine-es kúra? Mennyi ideig kellett kenni?

      Törlés
    3. Életen keresztül. Megelőzés céljából.

      Törlés
  10. Én fel akartam íratni a szájon át szedhető tablettát.Az én drága doktornőm azt mondta,hogy a májamat tropára vágja.Senki ne próbálja meg,mert saját magának árt vele.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én 18 éve szedtem szájon át gyógyszert erre a problémára. Hála a Jó Istennek nem tette a májamat tönkre és a gomba is eltünt a mai napig. De most sajna újból itt van! :( Most az ecetes fokhagymával küszködöm. Gondoljátok segít! Még csak az első hétnél tartok. Remeélem a tél végére helyrejön. Tudom: KITARTÁS!!!!

      Törlés
    2. 1 évig szedtem gyógyszert, semmi bajom nem lett.még az eredményeim is jobbak lettek!sok riogatás.

      Törlés
  11. A Canespro semmit nem ér ne probáljátok ki!

    VálaszTörlés
  12. A Canespro semmit nem ér, csak pénzkidobás.De az ecetet ki probálom. KÖSZI!!!!

    VálaszTörlés
  13. Én is kipróbáltam a fent leírtak alapján az ecet fokhagyma keveréket egy hete kenem és a beteg körömrész már eltávolodott most kicsit gáz ahogy kinéz , de zárt papucs a munkahelyen és nincs gond . Hiába kentem én drága kencékkel semmit nem ért ez most igazán hatásosnak tűnik csak kérdés mikor fog helyrejönni annyira hogy lehet mutogatni is :) :) :)

    VálaszTörlés
  14. Uj módszer, próbáljátok ki, hypo + hajsampon vizbe egy lavorba bele áztatni 10 percig, ne féljetek nem büdös nem csip, egy idő után leesik a köröm (nem fáj) és helyette új nő, valakinek ez, valakinek az, de a gyógyszert én sem javaslom, ráadásul nagyon drága . Az hogy szégyenlitek szerintem nem jó mert stresszbe vagytok miatta, ha valaki nézi a körmömet direkt mutatóm és azt is mutatva hogy látom hogy nézi, igy ő szégyenli hogy néz.

    VálaszTörlés
  15. Nekem nagyon bevált a Terbisil 250 mg-os gombaellenes tabletta.
    Hamar helyrejöttem tőle,és megmaradt néhány bontatlan szelvény.
    Mivel elég drága volt, kidobni nem szeretném.
    Ezért félárban eladnám.Ha valakit érdekel,írjon ide: quovadis.bea@gmail.com
    Info: A Terbisil tabletta terbinafin hatóanyagot tartalmazó gombaellenes készítmény, hatására elpusztulnak a bőrbetegséget okozó gombák.
    A Terbisil tabletta a bőr, a hajas fejbőr és a köröm gombás fertőzéseinek kezelésére szolgál.

    VálaszTörlés
  16. Hát most én is kiprobálom , remélem sikerül

    VálaszTörlés
  17. ,megprobálom remélem rajtam is segit az ecetes kezelés

    VálaszTörlés
  18. Én is kipróbálom a népi gyógymódot a körömgombával kapcsolatban.
    Nem kell a gyógyszeres kezelés a mellékhatásaival.

    VálaszTörlés
  19. Sziasztok! Én is ki próbálom ezt az ecetes fokhagymás csodaszert hátha bejön!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

    VálaszTörlés
  20. én is grapefruitmag kivonattal kezeltem.Hatott,de eltartott úgy két-három hétig mire látható volt a javulás.Most én is kipróbálom az ecetet.Köszi!

    VálaszTörlés
  21. Én is szenvedek ettől a betegségtől már régóta. Ma hallottam az ecetes kezelésről, de még ajánlották, hogy a zoknijaimat azonkívül, hogy magas hőfokon mossam, vasaljam, tegyem be a mélyhűtőbe néhány órára, hogy a baktériumok biztosan el pusztuljanak és plusz a cipő fertőtlenítés. Remélem segít!

    VálaszTörlés
  22. Ecet so..en ezthallottam, ket orankent cserelni kell egyszer ecetbe 10 percig majd ket ora mulva soba.a fokhagyma uj de hazamegyek es kajak belereszelem!hajra hajra

    VálaszTörlés
  23. Sziasztok!
    Én több mint egy évig szenvedtem a körömgombától. Házilag kezeltem. Körömreszelés után egyik nap almaecetben, következő nap kinyomott fokhagyma lében áztattam. Nem terjedt tovább, de nem is gyógyult meg teljesen. Nyáron mindig napoztattam, kiszáradt, azt hittem teljesen meggyógyult, abbahagytam a kezelést, erre 2 hét múlva kiújult és már nem hatott annyira az eredeti kezelés. Akkor a párom megemlítette, hogy a zöld papayában lévő papain enzim egyedülálló fehérjebontó hatású. Rákellenes hatása is elismert. Külsőleg is használják. Terhes kismamáknak tilos enniük, mert elvetélnek tőle.
    Akkor beszereztem zöld papayát. (Minél zöldebb, annál jobb.) Kis szeletkéket vágtam belőle.(Hűtőbe kell tartani, máskülönben beérik, és elveszíti a papain tartalmát.) Nemcsak estére tettem dunsztba a körmömet, de napközben is átdörgöltem vele, és mindig hagytam kiszáradni. Hajszárítóval is rásegítettem, amikor már nem volt jó idő. Abbahagytam a cukor evését, ha mégis édesre vágytam, mézzel pótoltam. 2 hónap múlva gyönyörűen elmúlt a gomba, de nem mertem abbahagyni a kezelést az előző esetből tanulva. Még vagy 1 hónapig folytattam a kúrát. Ez 8 hónapja történt, és azóta is szép a lábkörmöm. Sikeres gyógyulást kívánok mindenkinek!

    VálaszTörlés
  24. Én is szedtem szájon át szedhető gyógyszert, nagyon drága és ráadásul rosszul lettem tőle. Forgott velem minden. Nagyon megijedtem, nem is mertem többet bevenni belőle. Aztán kipróbáltam az összes méregdrága kence-ficét amit gyógyszertárban árulnak, de semmit sem használt. Most kezdtem el az ecet-fokhagyma, ecet-só kezelést, kíváncsi vagyok fog-e használni. Ki fogom még a Betadine oldatot is próbálni. A körömgomba makacs, de mi legyünk még makacsabbak!!! Köszi a tippet mindenkinek !!!


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is szedtem az Omicralt 1 hónapig ráadásul vérnyomáscsökkentő mellett. Kiütést is kaptam olyan csalánszerű pöttyök jöttek ki ami rettenetesen viszketett. Most úgy gondolom nem fogom tovább szedni hanem kipróbálom a házi gyógymódokat

      Törlés
    2. Sajnos minden a gyógyszer eladásáról szól, ebből csak a gyógyszergyárak fognak meggazdagodni mivel a gyógyszermaffia nem engedi a természetes házi gyógymódokat hiszen az orvosok is az után kapják a pénzt. Ez felháborító!!! Sokan beleesnek a csapdába. Édesanyám is gyógyszermérgezésbe halt bele- sajnos !!!!!!!

      Törlés
  25. Kedves Sors társaim!Én is ezzel a gonddal küszködöm.Nekem a méh pempőt ajánlották.Ezt a méh pempőt,méhészektől tudjátok be szerezni.Le zárhatós,/csavaros/üvegbe rakjatok méh pempőt,erre öntsetek Kb egy dl gyógyszertári alkoholt,és hagyjátok állni.Naponta több alkalommal rázzátok össze,de az üveget NE NYISSÁTOK KI!Egy hetes áztatás után,a fel rázott keveréket,előzőleg megáztatott,és szárazra törlött beteg körömre kell kenni.
    Naponta több alkalommal is lehet.Naponta cseréljetek zoknit.A kimosott zoknit,vagy harisnyát ecetes vízbe öblítsétek!Sok sikert,gyógyulást,és Boldog Új Évet kívánok mindenkinek.

    VálaszTörlés
  26. Köszi a tanácsokat!!!!!

    VálaszTörlés
  27. A természetes gyógymódoknál nincs jobb, mert azzal nem károsítjuk az egészségünket, amit úgyis kénytelenek vagyunk megtenni az egészségtelen élelmiszerekkel, amikkel etetnek bennünket. Az sajnos kivédhetetlen.

    VálaszTörlés
  28. sziasztok! van újabb tapasztalat? ma elkezdem én is az ecetes-sós kezelést, remélem hatni fog, mert nem szeretnék ilyen körmöket nyárra :(

    VálaszTörlés
  29. A Canespro egy nagy lehúzás.
    Vettem, de kiderült a bugyoláló ragtapasz kevés benne. Nem baj vettem még egy dobozzal. Azután sima ragtapasz, aztán Canesten krém, mindenből duplán. Reszeltem, kapartam, áztattam. A körmöm eltűnt. Majd ahogy visszanőtt, ugyan úgy gombás....
    Rengeteg kínlódás, sok pénzért, az erednény: SEMMI.

    Canespro -> NE

    Most a reményem a leírt ecetes fokhagymás módszer.

    G*

    VálaszTörlés
  30. Az ecetes sós kezelés nem ér semmit ? Vagy az is ugyanolyan jó ?

    VálaszTörlés
  31. A BETADINE TÖKÉLETES!Kínomban próbáltam ki, mert nem volt ötezrem a tévében hirdetett szerekre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak bekened a körmöd és kész,rajta is hagyod a következő tisztálkodásig.

      Törlés
  32. Sziasztok.Nagyon sok jo hasznos dolgokat irtato.Én is szenvedek a köröm gombával sajnos nem vettem rolla tudomást és mára már ssjnos csunya is ès fájdalmas is A bal nagy lábam ujján van.Most akartam megvenni én is a canespot de ahogy olvasom inkább én is maradnék a fokhagyma ecet só kezelésnél.Remélem sikerülni fog nekem is.Köszönöm nektek a jo tanácsokat..:)

    VálaszTörlés
  33. Véletlenül tévedtem ide,kíváncsi voltam miket ajánlanak.Nekem már nem kell tanács.Megtaláltam a háztartási hipó a legjobb megoldás,az ecet kevéske

    VálaszTörlés
  34. Köszönöm a sok hasznos infót! Először megpróbálkozom a Betadine-nal.

    VálaszTörlés
  35. Sziasztok!Nekem sajnos màr leesett a nagylàbúj körmöm...eddig csak ecetes vagy ecet- szódabikarbóna kombinációval ecsetelgettem,àztattam...de semmi..most megpróbàlom a fokhagymàs variàciót..ha esetleg mèg vki vmi jó tanàcsot tudna adni..megköszönnèm...jó éjt!:))

    VálaszTörlés
  36. Köszönöm az észrevételeket, sajnos én is megvettem a jó drága kencét /loceryl/, ami nem csekély 6.500,- Ft.-ba került. Fő is a fejem miatta. Bárcsak hamarabb utánnanéztem volna.

    VálaszTörlés
  37. Lássuk mit tud a Betadine ...próba

    VálaszTörlés
  38. en is megfogom probalni a hazi recepteket es kozlom az eredmenyt.

    VálaszTörlés
  39. Sajnos, nagyon komoly kitartást igényel a gyógyítása.Évek óta próbálkozom mindennel, mégsem gyógyul.

    VálaszTörlés
  40. Sziasztok!! Én most kezdtem el az ecetes sós kezelést, és azt vettem észre,h a bőrömet a körmöm mellet nagyon megviseli ez a kezelés. Bármennyire vigyazok csak hozzáér az ecet és a só. Nektek mi a tapasztalaltotok???? Vagy valami ötlet, hogy ne sértsem a bőrömet???

    VálaszTörlés
  41. Én most kezdtem el az ecetes sós keverék használatát a körmömön, és azt vettem észre,hogy a köröm körül a bőrt nagyon megviseli ez a kezelés. Bármennyire vigyázok hozzáér az ecet, a só ettől a bőröm kipirosodik,hámlik. Ez így természetes???????

    VálaszTörlés
  42. Sziasztok! A bal nagylábujj körmöm több rétegű és gombás is! Az egyik már leesett most körülbelül 2 cm! Már rég óta használom a canesten-t de nem ér SEMMIT! Nyár közepe van és szeretném még ezt a kis időt zokni NÉLKÜL tölteni, lehetséges ez? mennyi idő az ecetes fokhagymás kezelés? Előre is köszönöm, minden 'sorstársamnak' gyógyulást kívánok!!! :)

    VálaszTörlés
  43. A Betadint használók meggyógyultak?

    VálaszTörlés
  44. Sajnos kitolt velem a 20%-os ecet abban áztattam töményen és szépen leszedte a bőrömet ,tiszta rongy a lábam,most aztán mit csináljak ,cafatokban jön a bőr a lábamról.

    VálaszTörlés
  45. Nekem a teafaolaj is használt. Rossmannban kapni. 30 ml, de a Naturland-os is jó. Az 100%-os, de csak 5 ml és drága ahhoz képest.

    VálaszTörlés
  46. Sziasztok mindenki. Köszönöm én is a sok hasznos infót, de azért arra kíváncsi lennék, hogy a BETEDINE használatánál mennyi idő után mutatkozik némi eredmény és milyen formában /körömleesés?,folyamatos körömtisztulás?, ...stb./. Akinek esetleg tapasztalata van vele, leírhatná ide is. Köszönöm

    VálaszTörlés
  47. 66 éves vagyok, a Nail Reparir, Loceryl, Canespro, Canestenplusz nekem sem segített, habár hosszabb ideig használtam őket. Most én is a házi módszereket probálom meg, remélem lesz eredmény..........

    VálaszTörlés
  48. Nekem mind a két hüvelykujjam körme lett gombás kb. 2 hete.Lamisil kenóccsel kezeltem, de nem sok eredménnyel. Most kipróbálom a Betadine oldatot és egy hét mulva beszámolok az eredményről.

    VálaszTörlés
  49. Sziasztok ! Minden természetes anyag amit itt leírtatok ,+betadine jó a kezelésre.Én kiegészíteném ezeket egy igen igen mérgező szerrel a formalinnal.cipőz zoknikat egy zárt zacskóba dobozbe tenni és közéje a formalinnal át itatott vattacsomókat.3 napig igyhagyni és aztán szabadlevegőn még 3 napig szellőztetni.A hatás tuti,hiszen a formalinnal sterilizálnak a kórházakban.Mostanság nehéz beszerelni,mert a gyógyszertárakban már nem árulják.Ja a szellőztetési időt tartsátok be,mert az első alkalmazásnál szellőztetés nélkül vettem fel a cipőt ,egész nap rajtam volt ,estére levételkor lejött a talp bőröm is.Beszerezhető forrás PROSZEKTÚRA.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elég drasztikus a formalinnal való kezelés , de megéri , én is próbáltam.
      Viszont van egy olyan OLDAT , AMI TÖKÉLETES 100%- os GYÓGYULÁST HOZ. SVÉDORSZÁGBAN KISÉRLETEZTÉK KI OTT MÁR RECEPTRE IS FELÍRJÁK. NEM KELL A MÉRGEKET SZEDNI , MINT KIS HAZÁNKBAN.GYÖNYÖRŰEN LENŐ a gombás köröm ÉS HELYETTE A RÓZSASZÍN SZÉP ÚJ KÖRÖM LÁTHATÓ. SOK EGYÉBRE IS JÓ AZ OLDAT. Van belőle krém és oldat.Szeretném mindenkivel tudatni , akinek szüksége van rá. Az oldat neve : ZERVITAL. NYÍRFAKÉREG KIVONAT AZ ALAPANYAGA. Az interneten is megtalálható , de én is tudok címet is küldeni .Kapcsolatfelvétel : mirimag48@outlook.hu

      Törlés
    2. Szeretnék érdeklődni, hogy melyik fajtáját használta " ZERVITAL" oldatból, mert több fajtát is lehet kapni?Választ előre is köszönöm.

      Törlés
  50. A bőrgyógyászat a legjobb praxis, a beteg sosem lesz jobban, de sosem patkol el.

    VálaszTörlés
  51. Sziasztok! Csak egy kerdes. Az ecetes fokhagymas kezelestol levalik a korom es utana varnom kell, hogy kinojon?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, az ecetes fokhagymás kezeléstől nem válik le a köröm, a gomba fokozatosan húzódik vissza.

      Törlés
  52. Béky László könyvében is van jó gyógymód. Kb. 6 féle. (pl. hypermangán is) Megvan valakinek ez a nagy zöld könyv?

    VálaszTörlés
  53. A betadine oldat jó a körömgombára.-/aki akarja még használhatja a betadine kenőcsöt is,a többi lábujj-lábujjközti területre hogy ne terjedjen át véletlenül sem. /kitartás/ - nagyon oda kell figyelni utána a megelőzésre,nehogy kijöjjön ismét.A kenőcs kiváló rá.

    VálaszTörlés
  54. Betadine oldat és a körömvágót öngyujtóval /égesd/ fertőlenitsd

    VálaszTörlés
  55. Szeretnem megosztani veletek a tapasztalatomat. Evek ota kuszkodom a koromgombaval, ecetes , fokhagymas aztatas, kulonbozo kremek es draga ecsetelok hasznalata utan is csak rosszabbodott a helyzet, mar szurkes -zoldes szinu es nagyon megvastagodott volt a kormom. Nehany hete hasznalom a teafaolajat ami csodaval hataros modon hasznal, mar latszik a koromagy feloli reszen az egeszseges korom.Idonkent lereszelem a feluletet es naponta egyszer bekenem. Gyogyulast kivanok!

    VálaszTörlés
  56. Megkockáztatom, több mint tíz éve egy sérülés kapcsán kaptam körömgombát a lábujjamon. Kellemetlern, csúnya látvány, de szerencsére nem terjedt tovább és nem is adtam át senkinek a csládban sem. Hiába költöttem sok pénzt és időt a kezelésre, az utolsó pillanatban a biztató eredménytől függetlenül néhány óra leforgása alatt teljes nagyságában ismét megjelent a gomba a már gyógyultnak hitt körmömön. Ecseteltem kentem, reszeltem, gyógyszert szedtem, fertőtlenítettem, kifőztem, stb eredménytelenül. Mivel én is nagyon szégyeltem a látványt úgy döntöttem, hogy még egyszer utoljára megpróbálom kezelni. Bátorítást adot egy nagyon értelmes hozzászólói bejegyzés, azt ötvöztem a következőkkel:
    Felirattam háziorvosommal heti egyszer szedendő gomba elleni tablettát. Ezzel párhuzamosan teafaolajjal, a vége felé már viszont gomba elleni krémmel kezeltem a körmöt naponta min. két alkalommal. Az elhalt, elpusztult körömrészeket rendszeresen lereszeltem egészen a körömágyig. Lehetőleg mindig szellős cipőt hordtam, igyekeztem a zárttól hamar megszabadulni. Ez kb.8-9 hónapot vett igénybe esetemben. Az újból növő, nálam még vastag körmöt reszelgettem óvatosan, a végein jelentkező gombás részeket szintén lereszeltem. A kenegetés soha nem maradt el. Ezt a megoldást a gyógyszergyártó forgalmazó cég szakorvosa is jónak ítélte meg. Ami fontos! A máj jelentősen károsdhat az erős, dúrva gyógyszertől, ezért ajánlatos a kúra megkezdését követően májregenáráló gyógyszert is kérni akár a háziorvostól, (amiről esetleg ők megfeletkezhetnek) egyébként létezik a patikákban vény nélküli beszerezhető gyógyszer is. Remélem, többeteknek is segíthetek azzal, hogy leírtam tapasztalatomat. Az egyéb ráolvasás, hókusz- pókusz szerintem minden esetben eredménytelen maradhat, főleg egy nagyméretű gombás köröm esetében. Eredményes gyógyulást, kitartást kívánok mindenkinek!

    VálaszTörlés
  57. jóváhagyom bejegyzésem közzétételét.

    VálaszTörlés
  58. Sziasztok, nekem nem volt soha körömgombám, de azt nem árt tudni, hogy egy átlagos ember körme 9-12 hónap alatt nő le, a gombát meg nem lehet teljesen kiírtani. Na ebből nem olyan nehéz rájönni, hogy a kezelést szünet nélkül legalább 12 hónapig kell alkalmazni, ez van a gyógyszertári szerekre is írva, legalább is a jobbakra. 4 hétig napi kezelés, utána heti 1 12 hónapon kereszrül, na ez az amit 100- ból 5 ember fog végigcsinálni, ezért ilyen nehéz megszabadulni tőle, ugyan ez érvényes a lábgombára is, csak ott a bőr, valamivel gyorsabban lenő.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tökéletesen egyetértek veled. Én benne vagyok az 5-ben, ugyanis másfél évig irtottam a bal nagylábam ujjáról a körömgombát. Pontosan úgy, ahogy leírod, mert valóban kell egy bő év, hogy teljesen lenőjön a köröm. Először Scholl-lal ecseteltem, utána Kitonail-lel, végül, amikor már csak egy pici volt, még másfél hónapig naponta kétszer fokhagymás ecettel. Hál' istennek végleg elmúlt, de bizony ez csak ennek a kitartó kezelésnek köszönhető. Remélem, egyhamar, vagy talán már soha nem jön elő. Különben kenhetjük akármivel, ha nincs türelem és kitartás! Egyébként én a Kitonailre és a fokhagymás ecetre voksolok.

      Törlés
  59. Sziasztok! Köszönöm szépen a jó tanácsokat! Én csak foghagymával dörzsöltem be a körmömet,kivácsi leszek a változásra!:)

    VálaszTörlés
  60. Köszönöm a sok jó tanácsot – kipróbálom az ecetes-sós metódust. Vagy a Betadinnal próbálkozom. Mindent, csak ne ezt a rettenetes patikaszert, amitől szinte azonnal rosszul lettem, ájuldoztam és iszonyúan viszkettem. Hiába, a Természet mindenben jobb, mint a mesterséges kemikáliák!

    VálaszTörlés
  61. Sziasztok!
    Remélem tudtok még segíteni nekem.. én is elkaptam a körömgombát és sajnos nagyon későn vettem észre (lábkörmeimet festem és ezért nem vettem észre) .. lejött a körmöm is.. van esetleg olyan módszer amit így tudok alkalmazni?

    VálaszTörlés
  62. Kedves Barátaim! Az Én körmöm (nagy láb új, mind a kettő) nagyjából 7-8 éve kezdődött, először nem is vettem észre szinte, csak az Ásókás reklám miatt vettem észre, de az is már régen volt. Szóval néhány hete egy cipővásárlás alkalmából kaptam egy óriási gombás fertőzést (sima hólyagok, irtó viszketés, vakarás felülfertőzés) Szolgálati út: Házi orvos javaslatára Exoderil (viszketés csökkent baj maradt) Beutaló a Semmelweis bőr klinikára (jöjjek vissza 3 hét múlva ( már akut fertőzés, a duzzadtságtól berepedések lettek a lábamon!) nem maradt más, mint a fizetős bőrgyógyász késlekedés nélkül. Bőrgyógyász: Ecsetelés, Szteroid, és Antibiotikum kúra 9 napig. Eredmény: Harmadik napon javulni kezdett a felülfertőzött bőröm, 10 nap múlva csodák csodájára mellékhatásként megszűnt a köröm gombám is mind két lábamon. Így másfél hónap elteltével szinte nem is látszik, hogy valaha is volt, de már 1 cm nőtt az új körmöm, ami előtt már nincs gombás rész. Röviden ennyi, kár, hogy fotót nem tudok ide illeszteni.

    VálaszTörlés
  63. Olló, reszelő és HYPO! A lényeg az, hogy a beteg rész felett amennyire csak lehet vágjuk a körmöt rövidre. Ezután vékonyítsuk el a köröm felületét amennyire csak lehet, hogy a fülpáclikával felvitt HYPO (igen, hígítatlan szürke flakonos háztartási fehérítő) könnyebben behatolhasson a köröm mélyebb rétegeibe. Előzőleg nem árt kiáztatni a lábat valamilyen módszerrel (a fentiekben ismertettek párat). Én a kezemen elterjedt körömgombámat gyógyítottam nagy sikerrel. Nekem a kezemen olyan gomba nőtt, ami a köröm széléről a köröm alatt terjedt befelé, és ezért nagyon nehéz volt kezelni. Mivel a gomba megeszi a köröm alsó rétegét, felülről nehéz bejuttatni bármit is, ameddig a köröm nincs reszelővel elvékonyít a beteg körömrész felett, oldalról pedig a gomba a terjedése során egy olyan elhalt anyagréteget hagy maga után, amin egy idő után szintén nem sok minden szer juthat be a célterületre. Azonban ha a körmöt tövig vágjuk, majd elvékonyítjuk reszelővel a beteg rész felett, akkor "beelőzhetjük" a további terjedését az által, hogy a felé ecsetelt HYPO behatol a körömbe, és kifejti hatását. A HYPO nálam nem irritálta a bőrömet. A gomba elterjedtségének a stádiumától függően több kezelés is szükséges lehet, de a HYPO nagyon hatékony, már egy kezelés után is megfelelően előkészítve a terepet látványos a hatása. A másik fontos dolog, hogy zoknikat, lábbeliket és körömápoló készletet fertőtleníteni kell, továbbá étrendi és életmódbeli változtatások is szükségesek lehetnek. A gombát a túlzott cukorbevitel, alkoholfogyasztás stb. segít életben tartani, tehát a gomba sok esetben egy helytelen élet ás gondolkodásmódra is felhívja a figyelmet.

    VálaszTörlés
  64. Kedves mindenki!

    Nagyon örültem a hypo-s, teafaolajos, grapefruit magos és betadine-os kezelések ötletének.
    Táncos létemre rendszeresen kell föl-le vennem a cipőimet közösségben, ez lehetelenné teszi az ecetes és egyéb rettenetes szagú kezeléseket. Egyszer próbáltam, de mivel teljesen beszívja a bőr még napokig érezni, főleg egy edzés után, szóval totál kellemetlen volt..
    Örömmel fogom kipróbálni ezeket az egyéb rendes szagú kezeléseket!!!
    Éljen a közös zuhany....Pf ahol ez szinte elkerülhetetlen...

    VálaszTörlés
  65. Nekem csak a jobb oldali nagylábujjon jelent meg a körömgomba,oly módon hogy összezárult a köröm, bezárva a bőrt,annyira fájt éjszakánként nem tudtam aludni a fájdalomtól,kénytelen voltam levetetni,de sajnos oly rondán nőtt vissza az új köröm hogy felfelé nő hegyesen sárgán.Nem merem újra levetetni,mert borzalmas az a fájdalom mit akkor átéltem,az injekció hatása elmúltával.Nagyon szégyelem igy mindig cipőt viselek,vagy zárt papucsot.Kérek tanácsokat,ti mit tennétek?Köszönöm előre is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves kérdező,

      Velem előfordult már, hogy levettem a körmömet, egy mechanikai sérülés következtében véraláfutásos lett, és elfertőződött, nem akart lenőni a színes, kékes rész a köröm alatt, ezért döntöttem a köröm eltávolítás mellett. Először csak jól visszavágtam a köröm hosszát, ekkor vettem észre, ahogy mozgattam az ollóval a körmömet, hogy középen már nem volt tapadása az alatta lévő bőrhöz a sérülés miatt, csak két oldalt, illetve a köröm tövében. Ezután alaposan beáztattam egy lavór vízben a lábfejemet (megnéztem egy filmet otthon közben), az áztatás után kézzel könnyedén eltávolítottam a sérült körmöt. Fájdalmat nem okozott, egy kis kellemetlen érzés volt, ahogy jött ki a köröm töve a bőr alól, de a gyógyulás érdekében ezt bevállaltam. Pár hét alatt kinőtt egy teljesen egészséges köröm. Az elején kicsit aggódtam, hogy nem szakszerűen távolítottam el a körmömet, és már nem is nő vissza, de amint megjelent az új köröm, ez elmúlt. :)
      Remélem segítettem, sok sikert a gyógyulásban!

      Törlés
  66. Az ecet a legjobb. Ki kell vagni a gombas reszt a korombol, es alatta mindig egy vekony fapalcikaval(vattaval a vegen) jol kitisztitani. Utana minden este, es lehet nappal is tiszta ecetet csopogtetovel ala cseppentunk. Ez akkor hatasos, ha a koromnek csak egy resze nem nagyon nagy felulete gombas. Cukormentes eteleket kerulni kell. (A cukor, es feher kenyer nem csak a gombara karos, de rak betegseget is elosegiti) A cukron novekszik a bakteria!!!! Pedikuros/kozmetikus vagyok

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Hunmari,

      Az ecetes kezeléssel egyetértek. A cukorral kapcsolatos megjegyzésedet nem is teljesen értem. Ami biztos, hogy a finomított (fehér) cukor a kandidázis nevű gombafertőzés táptalaja, a fertőzés mértékét fokozza. Erről (fehér cukor káros hatásai) fogok a közeljövőben egy új cikket írni.

      Törlés
  67. Sziasztok! Én a fokhagymás ecettel borogattam a körmöm, éjszakára gumiujjal fedtem. Másnap sós, szódabikarbónás vízben áztattam, a beteg köröm egy része levált. A megmaradt körömrészt dunsztoljam, vagy csak kenegessem a fokhagymás ecettel szerintetek? A körömágynál maradt köröm. Köszönöm!

    VálaszTörlés
  68. Hát sziasztok én is szenvedek a körömgombával,de úgy gondolom leírom a tapasztalatomat.Gyógyszert nem akarok most szedni ,de kb 10 évvel ezelőtt szedtem és ki is gyógyúltam belőle akkor 8 körmöm volt gombás most meg úgy jártem hogy lakkoztam a körmöm és előtte kicsit mélyebbre vágtam a körmömet. 2 nagylábujjam sérült.Nem is lett volna baj annyira,csak hogy nyári bőrcipőt vettem fel (balerina) és titok zokni nélkül.Na ez volt a nagy baj.Hát most szívok miatta.Na elkezdtem a házi praktikákat minden félét.Tapasztalat:kezdtem ecetes szódabikarbónás lábfűrdővel amit találtam a neten (2 l melegvíz 1 dl 20% ecet 1 evőkanál szódabikarbóna tört fokhagyma bele teafaolaj 10 csepp) 20 percig áztattam.Előtte megreszeltem a körmöm a morcsalékot kiszedtem a fehér részt kivágtam.Áztatás után zúzott ecetes foghagymával bekentem a körmöm.Megszáradt és teafaolajjal bekentem,dunsztkötést raktam rá sőt még gumiujjat is húztam rá,hogy levegőt ne kapjon,mert azt írták hogy kevésbé szaporodik.Na és persze ez mind nem jött be.Az ecetes szódabikarbónától hámlott mégjobban a lábujjam a foghagymás ecet kimarta,megkeményedet a bőr rajta és később úgyszintén ez a keményedés lejött.Arról nem is beszélek égési sérülésnek megfelelő hólyagok lettek rajta .Akkor utánna maradtam a ecetes sós oldatnál na az jó volt.Elmult a hámlás.De ez még csak a bőröm és még a körmöm még mindig probléma volt.Megfigyeltem,hogy ha reszeltem akkor mindig 2-3 nap múlva megint fehér let pedig az eszközöket fertőtlenítettem mindig fodrász eszközfertőtlenítővel.Szóval hiba volt reszelni rájöttem hogy csak szépen ki kell vágni a fehér részt amig el nem tünik vagyis a rózsaszínig kell vágni,pár mm marad amihez nem tudol teljesen hozzáférni.Utánna kentem csak teafaolajos dunszkötés .Előtte ugyanúgy az ecetes sós lábfürdő.Ja a só az tengeri só.De minimális javulást láttam a körmön.Ezeket minden nap 3 szor csináltam.Meg hozzáteszem elég sok teafaolaj is elment rá,arról meg nem is beszélve,hogy büdös volt az olajtól a lábam.Elég tömény szaga volt.A sebtapaszt nehéz volt ráragasztani mert az olaj oldotta a ragasztó részét.Aztán olvastam a betadint és a hipót elfogyott a teafaolajom mit csináljak,hát próba szerencse most nem olajozom hanem betadinozom.Így most azon a módszeren vagyok hogy ecetes sós lábfürdő 20 percet,de néha van az 10 is,utánna átdörzsölöm mindenütt száraz ronggyal, hipó tömény szürke flakonos fültisztítóra teszek és azzal átdörzsölöm mindenütt a köröm körül,szélét, a tetejét(legalább 2 szer)nem csíp sehol.Megszárad és utánna betadinnal bekenem de úgy hogy jó látszódjon 3 szor is vastagon legyen rajta.Ha rávár az ember,hogy megszáradjon a zoknit is fel lehet venni nyugodtan nem fogja be.NA és mi történt,szépen nő lefele a köröm.Fotókat is csináltam,de szemmel látható a javulás.De szigoruan minden nap legalább 2 szer kell csinálni.Az eszközt mindig fertőtleníteni, a sarkokból meg mindenhonnan a morzsalékot leszedni az elvált rész levágni addig amig ép a köröm és ezt a módszert minden nap csinálni.Nekem már nem sok van hátra .Sok sikert nektek.JA és mikor felteszem a hipót a körmömre a hipóba mártáskor csak egyszer nyulok bele a fültisztítóval.Már másodjára egy újabb fültisztítót veszek elő.

    VálaszTörlés
  69. Sziasztok.Én is körömgombával szenvedek már megint sajnos .Legelőször 13 éves voltam mikor elkaptam és majdnem mindegyik körmöm olyan lett,de nem tudtam ecsetelőkkel meggyógyítani és ezért gyógyszert szedtem amitől meg is gyógyult.De most megint elkaptam a saját hülyeségem miatt.Nagyon bevágtam a körmöm és balerina bőr cipőt vettem fel,titok zokni nélkül.Most szenvedek is miatta mire meggyógyul.Két nagylábujjam lett gombás.De még a legszebb később vettem észre,mert lakkoztam és mikor lemostam a lakkot nini mi figyel.A körmöm fele gombás lett.Hát el szeretném mesélni a tapasztalatomat.Először is vettem Kitonilt de gondoltam hogy ez nem lesz jó.Sokat olvasgattam a neten,hogy hogy lehet kikezelni a gombát házilag.Mert én sem akarok gyógyszert szedni.Kezdtem tehát hogy lereszeltem a sárga részt teljesen az épig a morzsalékot kiszedtem .Utánna lábfürdőt csináltam(2 L melegvíz 1 DL 20% ecet,1 evőkanál szódabikarbóna,10 csepp teafaolaj,grépfrútmagcsepp kivonat).Na ez nem volt jó.Még jobban hámlott a bőröm.Utánna 20% ecettel körbe ecseteltem a körmöm.Égetet 2 perc után,nagyon fájt hólyagosra marta.Elkerülhetetlen volt,hogy ne kerüljön a bőrre.Utánna 100% teafaolajal kentem attól büdös volt a lábam.Ezeket így sorrendbe egymás után lekezeltem .De egy hét után nem hogy javult volna a helyzet,hanem romlot egyre benteb ment a gomba.Na utánna a lábfürdőt megváltoztattam,lett almaecetes és tengeri sós lábfürdő.Megszünt a hámlás ez már jó hír,de a köröm még mindig problémás volt eldöntöttem nem reszelem hanem vágom,és szépen kivágtam a fehér részt,elég vékony ollóval teljesen az ép részig.És csak a teafaolajjal ecseteltem utánna és bedunsztoltam gumiujjat húztam rá,mert azt írták hogy levegőt ne kapjon.Annál olyan volt,hogy 2-3 nap múlva kezdett megint fehéredni vissza a köröm.A gomba még mindig győzött és pedig napi 3x kezeltem a lábam.Elfogyott 2 nagy üveg teafaolajom és meguntam más módszer kellet kitalálnom az almaecetes lábfürdő az jó volt,de a körömre a házi praktikák nem.Kipróbáltam utánna a grépfruitmagcsepp kivonatotés a zúzott ecetes fokhagymát is.A fokhagyma is csípet égetett és szárította a bőrömet.A grépfruitmagcsepp meg kiszívta a bőröm,az se volt jó.Olyan volt a lábujjam mintha 1 napig ázott volna a vízbe.Ezek megint nem voltak jók,hát a végén kipróbáltam a hipót és a betadinet.Az almaecetes sós lábfürdő volt először 20 percig ,jó mikor kivettem jó áttöröltem és a morzsalékot leszedtem mindenütt a körömtőnél is és mikor ez megvolt,szürke dobozos tömény hipóval (fültisztítóval) ecseteltem a körmöm mindenhol,még végénél is jól betunszkoltam.Hagytam hogy megszáradjon.Nem égetett,nem mart,nem lett hólyagos a bőröm és a végén betadinel jó bekentem ugyan így legalább 2x.HA megszárad zoknit is rá lehet húzni nem fogja be már.A fültisztítót a hipoba tégelybe csak egyszer dugtam bele,még egyszer már nem duktam bel,hanem egy másik fültisztítót vettem elő,hogy az is steril legyen.NA és mi történt bevált szépen nő lefele fotókat is csináltam hogy látható legyen a változás de szemmel is lehet látni,hogy sokkal szebb mint volt.Ezt a kezelést 2 x vagy ha úgy van 3 x csinálom minden nap,mert tapasztaltam hogy ha kihagyok egy napot akkor visszaesek 5 napot.Nekem már nem sok kell,hogy lenőjön.Remélem hogy segítettem.Sok sikert mindenkinek.

    VálaszTörlés
  70. 100 %-os formalin kihígitása 20 %-ra majd ezzel fülpiszkával beecsetelni a gombás körmöt.Bőrre nemenjen.

    VálaszTörlés
  71. Szeretném megtudni a Zervital beszerzési helyét

    VálaszTörlés
  72. Javaslom az Exofeet Oil kipróbálását. Ezek a cseppek nagyon különböznek társaiktól. Hasonló helyzetben voltam, és semmi sem segített. Egyedül az Exofeet Oil mentette meg a helyzetet. Tényleg működik.

    VálaszTörlés
  73. Javaslom az Exofeet Oil kipróbálását. Ezek a cseppek nagyon különböznek társaiktól. Hasonló helyzetben voltam, és semmi sem segített. Egyedül az Exofeet Oil mentette meg a helyzetet. Tényleg működik.

    VálaszTörlés