2009. július 2., csütörtök

Herpesz gyógyítása házilag

Azok, akik hordozzák a herpesz vírusát, és időnként megjelenik az ajkukon ("jól belaktam, kicsapta a számat"), vagy más helyeken, tudják, hogy nagyon kellemetlen betegséggel van dolguk, ami ráadásul nem, vagy nehezen gyógyítható, legtöbbször csak a kellemetlen tünetek (esztétikai romlás, esetlegesen maradandó heggel, fájdalom, rossz közérzet) csökkenthetőek, illetve szüntethetőek meg kemoterápiás kezelés hatására. Az orvosság ráadásul vényköteles, és nem is olcsó. Egy doboz Aciklovír hatóanyagú Telviran vagy Zovirax tablettás gyógyszer ára 4000 Ft fölött van, ami hosszabb kúraszerű szedése esetén csak körülbelül egy hónapig elegendő (függően a napi adagtól), és nem ritka, hogy az orvos akár 1-2 éves kezelést is felír.
Jó hír, hogy sok házilag egyszerűen elvégezhető praktikával a vírus "kivirágzása" tünetmentesen megszüntethető. Ezeket próbálom a következőkben felsorolni. A megjegyzésekben a lista kiegészíthető, várom a tapasztalatokat!

Minden kezelés előtt és után mossunk alaposan kezet fertőtlenítővel!

1. jeges kezelés
Amikor a fájdalom, bizsergés jelentkezik a felsőajkunkon (tipikus előfordulási helyek egyike), készítsük el kedvenc jeges italunkat, és a fájó ajakrészt a hűsítő jeges italba dugva iszogassuk italunkat. Személyes tapasztalat szerint hatásosabb a legtöbb kemoterápiás kezelésnél. A jeges ital választásánál zárjuk ki a sört, az ugyanis aktiválja a vírusokat.
A poharat természetesen fertőtlenítővel mossuk el alaposan a kezelés után.
Ha a beteg terület ilyen módon nem kezelhető, mert más helyen van, akkor készítsünk jégkockát, és azt nyomjuk a bizsergő, sebesedő területre. Naponta többször megismételhető a kezelés, a hatás azonnal érzékelhető (fájdalom eltűnik, vírus aktivitás lecsökken, közérzet rohamosan javul), nem véletlen, hiszen nulla Celsius fok körül tömegével pusztulnak el a szánkon (vagy máshol) viruló vírusok.

2. aloe vera kezelés
Szerezzünk be cserepes aloe vera szobanövényt (Auchan-ben 1200 Ft egy cserepes, kb. 11-12 cm-es hosszúságú növény). Az aloe vera növény leveléből egy darabot levágva, és a beteg területre helyezve, a sebesedés tünet nélkül megelőzhető.

3. Aloe Vera tartalmú ajakír használata
Ha nincs aloe vera növényünk, vagy az akut kezelésre nem otthoni körülmények között van szükség (munkahelyen, repülőgépen, stb.), hasznos lehet a piacon már kapható aloe vare tartalmú ajakír készítmények valamelyikének a használata is. (Labello Aloe Vera, Forever Lips, stb.)

A fenti kezelések kiegészítő jellegűek, a részletekről kérdezze meg kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét.

293 megjegyzés:

  1. Sziasztok !!!
    Én is herpeszes tipus vagyok... Éppen most van a számon 6 herpesz .. Igen 6 :S:S:S
    Eléggé rossz mikor vmi huzza a számat össze .....
    Enni ill. Inni nem birok csak szivoszálall annyira bevan dagadvaa szám :S
    Amugy én biopton lámpázom meg van hozzá oxy spray és azal fujjom ..
    Itt olvastam a jégkockás modszert és még ma kifogom probálni hátha használ majd nekem is vmit :)
    Aki még iylen betegséggel szenved annak mielöbbi gyogyulást kivánok!!
    u:i : A cikk jol megvan irva Gratulálok aki irta :)
    puszi
    Szia

    VálaszTörlés
  2. Anikó
    Sziasztok! Én már mindent kipróbálta, hogy legyőzzem a herpeszt. Nos, nekem ami leginkább hatott, az a betadinos ecsetelés naponta többször. Elég, ha csupán néhány percig hgyod fenn, már az is használ.Próbáljátok ki, egyébként sem drága.

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok!
    Most nekem is nőtt két nagy kerpesz a számra, illetve az orrom mellé. Kellemetlen, mert randim lenne... Így szerintem inkább elhalasztom, mert elég visszataszítóan néz ki:S A jégkockázást és abetadint ki fogom próbálni:) Ami neke használ(most pont elfogyott) a Dolerma nevü bőrápoló krém. 3 nap alatt levitte az egészet nyom nélkül pattanásra, sebekre, szinte bármire jó:) Ajánlom mindnekinek.
    Üdv!

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok!
    Én nem módszert szeretnék megosztani hanem segítséget szeretnék kérni. Iszonyatos herpeszes típus vagyok én is.Jelenleg 3 hete szenvedek a herpeszektől és semmi nem használ,még az eddig jól bevélt ecsetelés->zovirax->krémezés sem. Nem múlik hanem napról-napra rosszabb lesz.Folyamatosan újra sebesedik. Orvoshoz hiába megyek. A gyógyszerekről nem sokat tudok. Tudtok segíteni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A zoviraxot betiltották (mert csak rontja a helyzetet)

      Törlés
  5. orvoshoz sem árt menni mert a seb kezelhető bactrobánnal.

    VálaszTörlés
  6. Sziasztok! Én is szenvedek tőle,de nekem bevált a bére csepp azzal kenegetem,naponta többször!

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok, nekem az orromban is jön a herpesz,, de ott legtöbbször csak kemény, fájdalmas duzzanat. Most még a szemem alatti csont is fáj. De hétvége van, és az ügyelet szerint ez nem "ügyeleti probléma". Hát mi, ha nem az? Vírus okozza, és ezek szerint az influenza vírus sem ügyeleti probléma? Szóval a fél fejem sajog.... tipp?

    VálaszTörlés
  8. Sziasztok. Valaha kb kéthavonta kijött a számon a herpesz. (Legtöbbször fontos randik, események napján, pl ballagás, érettségi bankett és egyéb finomságok). Sokéves próbálkozás után mostmár egy éve tünetmentes vagyok (ha mégis kijön, akkor alig látható, kb 3-4napig tart és NEM FÁJ!!!)
    A módszer:
    1. Immunerősítés úgy globálisan (én a klasszikus sárgaflakonos Aloe Vera Gélt iszom naponta, beszerezhető a Forever Living Products disztribútoraitól)
    2. Labello helyett az ú.n. Lips használata (ugyancsak Foreveres termék, ebben is Aloe van, ill. Jojoba olaj) - eleve minimalizálja a vírusok elburjánzását (az Aloe ugyanis baci, vírus- és gombaölő)
    3. Ha elkezd bizseregni v. égni, azonnal be a szájjal a hideg csapvíz alá, 2-3 perc (mire lefagyott a fogad is, pont jó) ->teljesen képes visszaszorítani a herpeszt. Nyilván jó a jégkocka is, de a csap mindenhol kéznél van (már a munkahelyemen is megszokták a látványt, amikor kiviharzok a mosdóba majd percekig lógok a csapon - higgyétek el, megéri)
    4. Ha mégis kijött: Lips, lips és lips. Nem szárít, mint a Zovirax és társai, hanem ápol, nyugtat és visszaszorítja a hólyagokat, a fájdalmat és a hegesedést is.
    Korábban néha napokra betegállományba vonultam miatta, és nem mutatkoztam emberek előtt.
    Most is épp 3napja, h megpróbált kijönni. Ezzel együtt simán elmentem szilveszterezni, és mindennap emberekkel találkozom, a herpeszem alig látszik, és holnapra tutira el is tűnik.
    Mindenkinek javaslom a módszereket kipróbálásra!
    Anna (anna.reika.pinter@gmail.com)

    VálaszTörlés
  9. Sziasztok, Éva vagyok, és sajnos én is a herpeszesek táborába tartozom, sokmindent kipróbáltam már eredménytelenül, de most harmadik alkalom amikor egyvalami segített! Nekem általában a havim megjövetele előtt egy-két nappal kezd égni a szám, már ekkor kibontok egy szemicilin kapszulát, de lehet más gyulladáscsökkentő is porrá törve, teszek hozzá egy csepp vizet hogy jó pépes legyen, és éjszakára a számra kenem. Ezzel már harmadszorra sikerült megelőznöm a herpeszt, még a hólyagok se jöttek ki, elmúlt az égés is. Remélem tudtam segíteni, írjátok meg ha használ nektek is. Üdv: Éva

    VálaszTörlés
  10. Sziasztok!
    nekem is sajna herpeszem van, néha előjön, de igazán nemis tudom megmondani h mitől valahol azt lvastam h a sok stressztől meg h nem étkezünk rendesen, fontos az egézséges élet sok testmozgással, ezekkel meggátolhatjuk a felbukkanását annak az izének...

    Én szedtem telvirán tablettákat.. és az sem tünteti el csak 1 bizonyos időre ad védettséget ellene, de sajna most megint kijött.
    Kipróbáltam azt h fogkrémmel kentem be..=)
    és nekem az segített, ha gondoljátok próbáljátok ki.

    VálaszTörlés
  11. Sziasztok! Én is szenvedek a herpesz virustól,most is éppen. Én az aloe lipset használom és a betadin kenőcsöt. Nagyon jó!

    VálaszTörlés
  12. Sziasztok!

    Én valahol azt olvastam, ha érezni kezdjük a szájon a herpesz jelentkezését, feszül stb ecettel kenjük be, mert nem engedi kifejlődni. Drasztikus, de nekem bevált. SAjnos most elkéstem az ecettel ezért a Forever Living oreducts ajakírját használom. Ez is nagyon jó, de lassűűb a gyógyulás folyamata.
    A Zovirax is jó, de elég drága.
    Sorstársaim gyógyulást kívánok Mindenkinek! :)

    VálaszTörlés
  13. Nekem is van de a fenekemen és a szájnyálka hártyámon egész nyáron de elmult tudjátok mitől telvira 200mg az isten gyogyulást midenkinek..

    VálaszTörlés
  14. telviran 200mg az isten:::::::

    VálaszTörlés
  15. Sziasztok,

    Én esküdöm az Epvir nevű gyógyszernek nem minősülő gyógykészítményre. Nem fáj tőle a herpesz, illetve nem engedi hogy felhólyagosodjon. Az ára nem drága 1.300 forint körül van. Egyébként ez akkor is szedhető ha nincs kint a herpeszed, így megelőződ a vírust.
    A napi adagolás : 4x2 kapszula étkezés után.
    Remélem segítettem.

    VálaszTörlés
  16. Hát lehet azért nem működik a külső kezelés, mert a probléma forrását nem szüntetted meg. Azt hiszem biológia órán mondták, hogy a herpesz csak akkor jön elő, ha gyenge a szervezet. Nos nem tudom milyen az életviteled, de lehet az is a probléma forrása. Talán ha több lenne a nyers természetes ételek bevitele, például a zöldség, gyümölcs, csonthélyasok ...stb, mint a főtt és sült dolgoké, talán segítene. Mindenesetre szerintem több vitamin kell a szervezetednek, hogy védekezni tudjon. És nem ajánlott a szénsavas italok fogyasztása, mert az roncsolja a vitaminokat. Mással nem tudom kiegészíteni, mivel nem vagyok szakember. Ez se biztos megoldás, de úgy vélem, hogy a szervezet ha hozzájut a megfelelő vitaminbevitelhez többé-kevésbé normálisan működik. Aztán az élet majd rám cáfol, ha mégsincs igazam :) .

    VálaszTörlés
  17. Nekem orvos ajánlotta(gusztustalannak tűnik, de bevált!!!): Ha érzed, hogy ég a szád, a saját fülzsíroddal kend be! A szervezeted saját antibiotikuma. Éjszakára, vagy amikor senki sem látja!
    Egy próbát megér...

    VálaszTörlés
  18. Sziasztok!
    Én is aherpesztől szenvedek óvodás korom óta....akkor még csak az okozott bajt ha a homok sütibőla többiekkel ettem:D... majd amikor tiniként előjött hogy a nagyon sós dolgokra és az idegeskedésre jön elő...Ahogy Anna írta én is azokat csináltam bár nekem a telviran és a zovirax nagyon bevált! Viszont mikor csípő ficamom alakult ki és csonthártya gyulladás annak kezelése során folyamatosan herpeszem volt...ortopédiára és immunológiára jártam... immunológus nagyon rendes volt, igaz nagyon sokára lehetet időpontot kapni és akkor is egésznap várni kellett ha oda jutottam... Így doktor nő úgy döntöt, hogy amikor egynél több herpeszem előjön, szinte fokozatosan követik egymást akkor a Telviran 400 szedtem kúraszerűen...attól pár hónapra jó lett bár párszor magányos herpeszek kijöttek de már az előbb emlitett módszerek miatt max 3 napig tartottak nagyon kicsi kellemetlenséggel...
    Viszont most tél elejéln influenzás voltam 2 hétig... újra elkezdődött ez a rettenetes herpesz...sajnos amikor új jön elő akkor nem megyek egyetemre és volt olyan h a vizsgaidőpontot is átkellett raknom...és csak március végére kaptam időpontot doktornőhöz...Nálam biztos az immunnal függ össze, de se én sem az orvosom nem érti hogy akkor pikkelysömöre nem vagyok ahjlamos! és soha nem volt bárány himlőm pedig kiskoromban anyukám mindent megtett h elkapjam... Azt szeretném megkérdezni hogy van valaki velem hasnoló cipőben?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenki aki itt jár. Én azt hittem egyedül vagyok azzal, hogy egyszerre több is kijön, de látom sokan vannak ezzel így. Kitalálhatnának már rá valami igazán hatásosat. :)

      Törlés
  19. Sziasztok!

    Kellemetlen dolog a herpesz amikor a szád környékén jön ki, de még kellemetlenebb amikor nemiszerv környékén jön ki. A nőgyógyász gombának hitte jódos dolgokat kaptam rá, ami ki is marta a kis hólyagokat. Herpesin krém és tabletta és magándoki megette a hatását. A herpesin krém recept nélkül is kapható és nem olyan drága. A családomban mindenki herpeszes és nekik is jó, szinte ki sem jön ha időben bekened!! Nekem a homeopátis imunerősítés óta szinte nem is volt herpeszem, ez volt 1,5 éve!!! (bár akkor 2hónapig szenvedtem)Viszont pikkelysömöröm az lett és egyre több van! Azzal viszont semmit nem tudok tenni! :(

    VálaszTörlés
  20. Sziasztok!
    Nekem ritkán jön ki a herpeszem, és tényleg csak pár napig tart, de a párom igen megszenved vele. Egyszer egy alkalommal már éppen a gyógyszertárban érdeklődtem valami csodaszer iránt, amikor a gyógyszerésznő megsúgta, hogy most rontja a boltot, de neki egy ismerőse a házi pálinkás borogatást ajánlotta! Szigorúan hp legyen és csak külsőleg kell borogatni :) pl. vattára tesztek belőle és rajta hagyjátok egy jó darabig az éppen aktuális képződménye/ke/n.
    A páromnak bevált, Nektek is ezt kívánom!!!
    És még egy dolog, ami szigorúan tilos: A KAMILLÁS BOROGATÁS, meg ne próbáljátok!!!
    Le a herpesszel, le vele!!!

    VálaszTörlés
  21. sziasztok!
    én most próbálom ki a jégkockás modszert!
    nem toom h segíteni fog metr nekem a herpesz az ajkam belsején van bár nemanyira látszik mivel belül van engem akkor is zavar!
    légyi ha van valakinek egy biztos tippje az írja le!
    előre is köszi

    VálaszTörlés
  22. hát aki egy kicsit is tud angolul, az szerintem nézze meg a http://goo.gl/7iZh oldalt, ide mint rövidített linket raktam be, nem kell félni megnyitni.. nekem ez segített.

    VálaszTörlés
  23. Sziasztok!

    Én is herpeszes vagyok sajnos.
    Nekem segít a Hevizos krém, a Compeed herpesztapasz, a jegelés, és a hegyikristály lámpa. Előfordul, hogy ezeket együtt is használom, és hamarabb elmúlik! :)

    VálaszTörlés
  24. Sziasztok!
    Vanda vagyok. Nem vagyok egy herpeszes típus(hálistennek). Tavaly nyáron nyaralni voltam, Horvátországban. Sajnos kijött egy herpeszem. De a sós víz csodákra képes. összesen 4 napig voltunk kint, és mire hazatértem, semmi sem látszott. :) Most is vagy egy herpeszem, és sós vízzel, valamint a fent megírt "csapos" módszerrel kezelem. :)
    Ezen az oldalom jó tippeket lehet szerezni! :)
    Köszönöm az ötleteket. :)
    Ha valakinek beválna a sósvizes tipp, kérem írjon rám! (marti0601@freemail.hu)
    Köszönlettel: Vanda

    VálaszTörlés
  25. Sziasztok,én eddig nem voltam,remélem nem is leszek herpeszes,de másfél hete kijött és amint elmúlt,éjjel megint kijött egy.Ez mitől lehet?Most éppen compeed tapasszal ülök a munkahelyemen,amikor az nincs fent zovirax-al kenegetem.Szeretném 1-2 nap alatt letudni...Van esély????Vagy csináljak mindent amit itt írtok? :)
    Köszi előre is...

    VálaszTörlés
  26. Telvirán bontatlan dobozban eladó.
    Kevesebbért mint a gyógyszertári ár.
    30-552-7282
    Megvettem de nem volt rá szükség.

    VálaszTörlés
  27. Sziasztok. Eddig nekem nem vált be semmilyen kence a herpeszemre az alsó ajkamon, ma viszont (már sajnos későn mert a 2. napban vagyok a kis herpeszecskémmel) megtaláltam a jó házi megoldást. Első nap fogkrémeztem, de csak mégnagyobb lett, szóval ez sem jött be. A jó megoldás: jégkockával kell borogatni (én most 2 órán belül harmadszor borogattam jégkockával.. kicsit kegyetlen, mivel közben olyan érzés mintha repedezne meg kicsattanna, de nem...lehet hogy ez csak nekem ilyen érzés). Aztán pedig betadine-t akartam rákenni de szerencsére észrevettem hogy már lejárt, és helyette Aloe First-et használtam. A hatás a legjobb ami ebben az esetben csak lehet. Leszáradt a herpesz, és KISEBB lett...nem tudom hogyan de tényleg így van. Délelőtt még azt gondoltam a herpesz állapotát figyelembe véve hogy lesz 1 hét is mire elmúlik... most esküdni mernék hogy 1-2 nap múlva már mintha ott se lett volna :) Olyan jó hogy rájöttem mivel tudom enyhíteni. Utálom a herpeszt. Szóval herpeszes emberek JEGELJETEK és FIRST-ÖZZETEK! LE A HERPESSZEL. Jobbulást mindenkinek:)

    VálaszTörlés
  28. Sziasztok!
    Én is herpeszes vagyok és nagyon kellemetlen,de most kipróbálom a házi pálinkát remélem beválik igaz kicsit marja,de bízok abban,hogy tényleg hamarabb fog eltűnni!Régen én is zovirax-ot használtam,de az elég drága és 4-5 napig volt és elégé zavart most van egy gyógynövényes kenőcsöm az is jó és 2-3 napig csúnya csak ez a Richtofit és nagyon olcsó!
    Mindenkinek mielőbbi gyógyulást!

    VálaszTörlés
  29. Sziasztok,sajnos én is hajlamos vagyok a herpeszvírusra.A legjobb valóban a Zovirax de tényleg drága.Egy tanárom mondta régebben hogy ő a saját vizeletével kezelte.Először vonakodtam a kipróbálásától de már annyira elkeseredtem mert nem segített semmi hogy kipróbáltam.A kezdetleges formában lévő herpeszt nagyon hamar eltünteti és tényleg segít.Ja a fogkrém is jó

    VálaszTörlés
  30. Sziasztok, velem az a helyzet, hogy 22 év alatt soha nem volt herpeszem, és most elképzelni sem tudom hogy szedtem össze, nemiszervi herpeszt kaptam, és már 4 napja szenvedek eszméletlenül, senkinek nem kivánom, mindenhol azt olvasom hogy nemi úton terjed, ebben az esetben viszont kizárt,nem értem hogy került a szervezetembe, de azóta már a barátom is elkapta tőlem. Próbálkozom az aloe-vel, antibiotikumot szedek, krémet használok, és próbálkozom az itt olvasott tanácsokkal, de nagyon aggódom hogy a jövőben hogy lehet ezzel együtt élni. köszönöm a tanácsokat.

    VálaszTörlés
  31. Sziasztok!

    Szerecsere nekem is majdnem minden honapban eljon a kedves kis herpeszem... Nekem a Richtofit krem valt be, termeszetes gyogynovenyekbol keszult, megtalalhato a Rossmannban is es persze a gyogyszertarban is ara is 400ft korul van. Valamint a herpesz tapasz.Tegnap meg ronda holyag volt a szamon,ejszakara felraktam egy tapasz es reggelre mar sebes volt, de alig latszik.
    Valamint hazilag meg az ecet ami kimarja a holyagot es a jegkocka.Es az olajfa level kapuszularol hallottam meg ami jo a virus ellen valamint a grapfruit cseppek, igaz meg egyiket sem probaltam csak olvastam roluk. Remelem valamit tudtam segiteni.
    E.

    VálaszTörlés
  32. Sziasztok! Sajnos én is szenvedek a herpesztől közel 35!! éve. Van törzshelye (azt mondják az idegpályák mentén) a bal hátsómon, és a bal combomon. Volt amikor minden menzesznél kijött, de stressz hatására azonnal. Kaptam már gyógyszert is, nagy adagban, hogy nem jön ki többet. Sajna kijött, és most új helyet is talált magának. A nagyajak belső felületén ami nagyon nagyon fájdalmas. Neograranormon popsikenyőccsel kenem, és a régi dermaforin sebhintőporral. A sebhintőport rászórom és leragasztom. De a nagyajkat nem tudom leragasztani!!!! Borzasztóan kellemetlen, főleg ha egy légyottot kell elhalasztani. Ismerve a férfiakat rögtön másra gondolnak. Annyi mindent kipróbáltam, sajna rájöttem együtt kell vele élni, mivel kiirtani nem tudom, csak enyhateni a tüneteket. A dermaforinos sebhintőporozás sokat enyhít, ha az embernek nem a száján van, hanem olyan helyen ami nem látszik.

    VálaszTörlés
  33. Sziasztok!

    Én különösen herpesz-es fajta vagyok, volt már a számon, arcomon, szemembe...na az a legkellemetlenebb, majdnem ráment a jobb szemem világa!!!
    Az aloe vera first, az csodákra képes, meg a jégkocka szintúgy, és még a só, csak bírdd ki, ha érzed h már ég...akkor kicsit megvizezed és teszel rá sót, nem fog előjönni!/persze jódozott sóra gondolok/. Gyógyszert sose szedtem. De ha komoly a baj, akkor doki mindenképp, addig kell dúródni, míg vki. nem segít! Mert az orvosi hozzáállásokról most ne beszéljünk, h küldik az embert ide-oda! Pedig a herpesz nem játék, főleg ami szembe van, ill. a nemiszervi sem!
    Le a herpesszel :)
    Sok sikert mindenkinek!

    VálaszTörlés
  34. Sziasztok, én már gyerek korom óta küszködök a herpesszel.Az én tapasztalatom az, hogy a Zovirax krém nem használ semmit. Már rengeteget elhasználtam belőle, de egyszer kipróbáltam h nem kenem vele és ugyanannyi idő alatt tűnt el a herpesz. Most a Zoviraxnak a herpesztapaszát használom és a Richtofit kenőcsöt és ezek melett házi pálinkával szoktam kenni.Az utóbbi két hónapban egymást váltották a herpeszek a számon, de így hogy ezeket használom pár nap alatt eltűnt még a legdurvább is.Nekem ezek váltak be.Remélem nektek is beválik!

    VálaszTörlés
  35. Sziasztok !
    13 éves vagyok és ez az első herpeszem:S
    mindent kiprobáltam mert negyon elkeseritő azelső herpesz!nekem nem hólyagos meg semmi de barna! ilyenkor szerintem a leghatásossabb :

    1.lejegeled magj bekened körömvirág krémmel!
    + csepegtess rá béres cseppet azis nagyon jó!!!

    2.fogkrém
    3.betadine
    4. frist-kanőcs
    5. teafaolaj(az csak a fájdalomra)
    6.sós víz
    7. a saját vizelet(én ezt nem próbáltam ki)

    VálaszTörlés
  36. Sziasztok!
    Én most küzdök herpesszel.
    Nagypapám régi, bevált módszerével: timsóval kezelem.
    Javaslom mindenkinek!
    Csak az a baj, hogy nagyon kevés boltban árulnak már ilyet...

    VálaszTörlés
  37. Sziasztok!
    Szörnyű,hogy ennyien szenvedünk ettől a kiírthatatlan vírustól!
    Én mióta az eszemet tudom herpeszes vagyok,nagyon utálom mikor kijön rajtam,úgy érzem mindenki engem néz!
    Nekem a homeopátiás szerek jöttek be:
    Apis Mellifica 15CH és Rhus Toxicodendron 15CH napi 2-3x5golyócska!
    Egy fiolában 80 golyócska van és 600Ft-ba kerül!
    Kitartást mindenkinek!

    VálaszTörlés
  38. Sziasztok!

    Nekem a fokhagymakarika vált be, hihetetlenül fertőtleníti a területet, igaz, csíp, és nem árt erősen rányomni, de ez ilyenkor még külön jól is esik, hogy érzem, végre történik valami. :)

    VálaszTörlés
  39. Sziasztok!
    Anyukám Dr. és szeretnék pár tippet adni amit ő mondott
    1.a szájfény csak takar de nem hasznos hiszen a baktériumok melegben , nyirkos helyen jobban szaporodnak (az aloe vera tartalmú szájfényben van fertőtlenítő)szóval ha nem akarod h elfertőzödjön ne kend be szájfénnyel.
    De ha mégis a szájfényt amivel a herpeszed takartad ha elmúlik elmúlik a herpeszed dobd ki mert fertőz!!!

    2.a Zovirax nem túl jó sokkal jobb a frist-kenőcs!!!!

    pux

    VálaszTörlés
  40. Sziasztok! Én is ijen herpesz vírusban szenvedek de jó ötletet kaptam köszi ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  41. Sajnos én is hajlamos vagyok a herpeszvirusra.Évekkel ezelőtt ajkamon jöttek ki,ezeket sikerült leküzdeni.Legalább is ugy gondolom,mert már régen volt ilyen tünetem.Azonban ez év elején nemiszervi herpeszt kaptam,amit el sem tudom képzelni,hogy kaphattam,mivel sem én, sem a párom nem voltunk más partnerrel.Á llitolag nemi uton terjed!Nekem a bőrgyógyászom azt mondta,hogy leromlott immunrendszer miatt is lehet.Nem tudom,tény az,hogy rettenetesen kellemetlen.Jelenleg Telviran gyógyszert szedek.Kiváncsian várom az állapotom javulását.Sok sikert kivánok minden ebben szenvedő betegtársamnak.Zsuzsa

    VálaszTörlés
  42. Én mindenkinek aki herpesszel küzd a Lizin C-t ajánlanám !

    Érdekes, hogy nem volt még szó róla pedig ez a legjobb szerintem !

    Lizinnel a herpesz ellen

    A lizin herpes vírusok okozta megbetegedésekre gyakorolt hatását vizsgálták 250 beteg részvételével.

    Dr. Prokisch József
    Debreceni Egyetem, egyetemi docens, igazságügyi szakértő:
    Az étrend-kiegészítők egészségre gyakorolt hatásának vizsgálata terén nem létezik törvényben előírt módszer. A hatóanyagok (vitaminok, mikroelemek, aminosavak) hatásához kapcsolódó evidenciák alapján javaslatok készültek az egészségre vonatkozó állításokról, ezek tesztelése azonban nem kötelező. Alapelv, hogy csak olyan készítmény vizsgálatát végezzük, melynek gyártása és forgalmazása megfelel a törvénybe előírt követelményeknek, a termék csak olyan összetevőket tartalmaz, ami élelmiszerekben megengedett. Mintaprogramunk során a herpes vírusok okozta megbetegedésekre gyakorolt hatásának vizsgálatára ideális készítmény volt egy lizin tartalmú étrend-kiegészítő. A lizinről nagyszabású publikáció jelent meg, s számos kísérlet által bizonyítottan hatásos a herpes simplex által kiváltott tünetek kezelésében. A lizinnek ennek túlmenően alapvető szerep van a csontok és a bőr szerves állományát alkotó kollagén képzésben is. A vizsgálatban 250 betegnek ajánlottuk az ingyenes termékkipróbálást lehetőségét, azt kérve, hogy a vizsgálatot irányító orvossal együtt a kérdésekre válaszolva közöljék tapasztalataikat.


    Részlet a kísérletben résztvevő orvosok értékeléséből:

    Dr. Suba László
    Vámospércs, háziorvostan és üzemiorvostan szakorvos:
    2007 szeptember-2008 április között kolleganőmmel Dr. Erdei Ágnessel 43 esetben vizsgáltunk egy lizin tartalmú étrend-kiegészítő hatását a különböző herpesz vírus által okozott kórképekben. A betegek messze túlnyomó része ítélte hatásosnak a kezelést. Herpesz vírus kezelésére 40 beteg szedte a készítményt , s hárman kipróbálták influenzás tünetekre is. A lizin pontozás alapján, a 100-as skálán a herpesz kezelésére 90-100 pont között kapott. Náthára, influenzára mindhárom esetben 100 pontot adtak. Megállapítottuk, hogy a lizin tartalmú készítmény a herpesz és az influenzás, náthás tüneteket kiválóan csillapította.


    Dr. Báló Gyöngyi
    Hajdúszoboszló, bőrgyógyász szakorvos:
    A vizsgálat során 150 beteg kapott lizin tartalmú készítményt a herpesz kezelésére. A betegek egy részénél gyomorrontás után, lázas állapotot követően, vagy fertőző betegségek utáni gyengeséggel együtt lépett fel. Volt, aki meg volt fázva, a női betegeknél gyakran menseskor jelentek meg a tünetek. Általában az ajkon jelentkezett a herpesz, egy esetben a szemhéjon, két betegnél pedig a nyirokcsomók is meg voltak nagyobbodva. A betegek egy része az égő, viszkető, feszítő érzés megjelenésekor azonnal vagy néhány percen belül bevette a készítményt, és ez által a herpesz nem fejlődött ki. Volt, aki a viszketés megjelenésétől kezdve 3-4 napig folyamatosan szedte a lizint. A betegek többsége a herpesz tünetek megjelenés után kezdte el a kapszula szedését, a tünetek általában 2-3 nap alatt visszahúzódtak, míg korábban általában egy hét vagy még több idő kellett a gyógyuláshoz. Általában a nátha is elmúlt, a hólyagok felszínén pörkök nem képződtek, sebesedés nélkül visszahúzódtak. Általában elmondható, hogy a lizin szedése után a herpes zosternél- az övsömörnél- új hólyagok nem jelentek meg, a meglévő hólyagok visszahúzódtak, vagy pörkösödtek. A fájdalom néhány nap alatt megszűnt vagy mérséklődött, esetenként viszketéssé alakult. A fáradtság, gyengeség megszűnt, a betegek egy része frissebbnek érzi magát, rossz közérzetük elmúlt. Visszatérő fertőzésnél a tünetek sokkal enyhébb formában jelentkeztek, a hólyagok sokkal hamarabb visszahúzódtak, mint máskor. A betegek nagy része a 100 pontos hatásértékelő skálán 80-100 pontra értékelte a készítményt. A kapszulák szedésével a herpesz tünetei vagy meg se jelentek, vagy sokkal rövidebb idő alatt gyógyultak meg.

    VálaszTörlés
  43. Sziasztok! Nekem először 3 hónapja volt herpeszem, mikor mandulagyulladásom volt, ami lázzal és immungyengeséggel járt. A szám belső részén volt félig így nagyon nehezemre esett az evés, ivás.. és ilyen sebes lett meg bedagadt.. sajnos azt kell hogy mondjam, h a kamilla nagyon rossz hatással van, mert jobban felhólyagosodott utána. Én Telviran krémet használtam és szerintem bevált. Még mielőtt a krémet beszereztem volna, kenegettem fokhagyma levével és az is nagyon jó volt rá.. csak sajnos utána még kijött 2 másik helyen is a számon, de azokat már könnyebben tudtam kezelni :) Most újra kijött egy 4napos betegség után, de most kipróbálom a jeget meg a Betadint is :) Javaslom mindenkinek, aki ezzel a vírussal küzd!
    Le a herpesszel!!!

    VálaszTörlés
  44. Sziasztok! kb 3napja van herpeszem, kenőcsöt és tapaszt használok felváltva de nem sok javulást látok :S Ezt a jeges, hideg vizes ill. sós megoldást akkor is lehet még használni, ha hólyagos már a herpesz? Szeretném ha már le menne, mert ha herpeszem van depis vagyok, és mindenkivel össze veszek, és ez nem jó senkinek sem. Köszönöm előre a segitséget! Andi

    VálaszTörlés
  45. NEkem azt tanácsolták,hogy ha érzem,hogy lesz kenjem be a számat sóval :S Nekem bevált, csak mindig elfelejtem :S

    VálaszTörlés
  46. Sziasztok,Dóri vagyok.
    Nekem most jön ki a számon életem első herpesze..kipróbáltam a csapos megoldást,ami tökéletes volt.Az ecetestől fájt,égett,piros lett a szám..a jégkocka még vár a mélyhűtőben,de köszönöm a sok tippet!(:

    VálaszTörlés
  47. Az a tapasztalatom, hogy ha tényleg ki akar jönni, akkor tombolni fog. Fontos, hogy ha legyőzzük magunkban azt, hogy folyton erre gondolunk, és rohadtul érezzük magunkat miatta, akkor hamarabb gyógyul. Nekem ezek használnak, de mindig mást kell csinálnom vele, mert immunissá válik az a rohadék:
    - ganoderma kapszula, ez egy immunerősítő gombafaj, lehet kapni drágább és olcsóbb verzióban is
    - nagyon sok c vitamin, mindenféle formában
    - Echinacea csepp, drogériában kapható, az adagolás rá van írva, de én kenegettem is vele, és egész jól gyógyult tőle
    - holt tengeri sós arcpakolás a herpeszre, jó vastagon, éjszakára, vagy amikor nem kell menni sehová, de ha már sebes, akkor óvatosan, mert a szürke paszta a sebekről nehezebben jön le, viszont kisebbek lesznek
    - Neoplant gyógynövénykrém, bioboltban kapható, eredetileg pattanásos bőrre van hidratálóként, nem sebesedik ki tőle

    VálaszTörlés
  48. sziasztok!

    régebben nekem is havonta kijött a herpeszem,de az utóbbi időben fokhagymával kezdtem el kenegetni mikor elkezdett égni. utoljára kb novemberben jött ki.
    nekem semmiféle krémek nem használtak soha, zovirax meg a többi..

    VálaszTörlés
  49. Sziasztok!
    Hát sajnos én is gyarapítom a herpeszesek táborát,de hát ez van.Aki hajlamos rá annak úgy is kijön.
    Nekem a Zovirax nem igazán szokott beválni.Hiába kenem be időbe,a kis hólyagocskák ugyanúgy előjönnek és csak sokkal nagyobbak lesznek a kenőcstöl.A fogrém se vált be,mert ha megszárad a számon és le akarom mosni h lássam történt e valami rosszabb lesz és fáj is mikor lemosom.
    A hidegvizet is probáltam:sajnos az sem használt,sőt csak rosszabb lett.Mivel a víz elvitte a vírusokat és a szám másik oldalán is kijöttek a hólyagok.
    Nem tudom már mivel probálkozzak....:(

    VálaszTörlés
  50. nekem már vagy2 éve herpeszes a szám

    VálaszTörlés
  51. Nekem is van de már ki van holyagosodva,esetleg ha v.ki tudna erre is ajánlani v.mit megköszönném
    Gyógyulást mindenkinek

    VálaszTörlés
  52. sziasztok!
    mar 3-ik napja kuzdok eletem elso(remelem h utso)herpeszevel....durva amiket irtok,es az en szam is egyre durvul...mintha mar a felso ajkamon is kiakarna jonni egy ujabb:(...nagyon elvagyok keseredve aciclovirt hasznalok de nem latok nagyon sok valtozast...remelem h hamar elmulik nagyon depis lettem tole:(
    le a herpesszel

    VálaszTörlés
  53. Sziasztok én most is 2herpesszel küzdök remélem nyerek.A Tetrán kenőcs jórá??Várom a válaszokat

    Előre is köszi!!!

    VálaszTörlés
  54. sziasztok, sajnos én is sokat szenvedek ezzel, pont tegnap este jött ki a számon herpesz.....természetesen kétségbeestem, mert pont szerdától mennék nyaralni és ugye a nap ilyenkor nem a legjobb...egy ismerősöm azt tanácsolta h kenjem be arcszesszel és én azóta is kenegetem, és komolyan mondom a leghatásosabb amit valaha is használtam.Pár óra alatt eltüntette a hólyagot, most már csak piros, de óráról órára látható a javulás...ma hétfő van de sztem szerdára nyoma sem lesz:)

    VálaszTörlés
  55. Sziaszok!

    Nekem havonta van herpeszem, 26 evem soran meg egyik praktika sem valt be tartosan. Epp most is herpeszem van. Osszesen 8. A hetvegi napozastol jott ki,tul sokaig voltam a napon, es iden ez volt az elso alkalom. Sajnos az ennyire intenziv herpesz ellen csak az ido segit, de a kisebbknel a C vitamin nagy mennyisegben nekem bevalt. Nem jon ki annyira es hamarabb gyogyul. A fokhagymat meg nem probaltam, de azt hiszem az lesz a kovetkezo. Mar a fel vagyonomat kremekre, gyogyszerekre koltotte, de semmi nem nyujt tartos segitseget.

    Le a herpesszel!

    VálaszTörlés
  56. Sziasztok! Kiskorom óta szenvedek én is a herpesztől. Annak idején a házidoki azt mondta, hogy ez azoknál jön ki főleg, akik nem voltak bárányhimlősek, mert a herpesz annak a visszamaradása, vagy valami hasonló. Nem értek hozzá, elhiszem. Azt is mondta, h nem szabad rákenni semmit, csak meg kell várni míg felhólyagosodik, aztán ki kell bökni. Fura volt ez az instrukció,de elfogadtuk. Ennek az lett az eredménye, h az amúgy 5-6 mm átmérőjű hólyagok helyett 2-3 cm-esek lettek és csúnyábbak, fájt is és esztétikailag sem volt szép látvány. Akkortájt (általános iskola alatt) szinte havonta jött elő 1-1 a számon és legalább 1, de inkább 2 hét volt, mire elmúlt. Aztán már kenegettem mindennel és persze nem böktem ki!!! Használtam herpesztapaszt is, én közepesen jónak mondanám,mert ugyan nem lesz csúnya,de nem is tűnik el gyorsan. Aztán a hevizos-t használtam, ami viszont nagyon jó 2-3 nap és nyoma sincs, visszahúzódik szépen. (De sajnos legutóbb nem lehetett kapni nálunk.) Aztán kipróbáltam a Richtosoft-ot (azt hiszem ez a neve, gyógynövényes) és segített.
    Mióta nem bökögetem ki, azóta talán félévente egyszer jött ki, és az utóbbi két évben most másodszor. Reggel felébredtem egy rossz álom után és mire a konyháig elértem már ott égetett, púposan. Tehát lecsúsztam a megelőző stádiumról. A fogkrém amúgy sem vált be, így rögtön feltettem egy tapaszt,addig is amíg a jégkockák elkészülnek. :) Most 25 éves vagyok és rájöttem, hogy nekem két dologtól jöhet elő: az egyik, hogyha ideges vagy nagyon, ekkor segít a jóga vagy simán a relaxáció, körülveszem magam pozitív dolgokkal és estére talán egy kis bőrpír jelzi, hogy reggel volt ott valami; a másik, hogyha valaki után iszom, aki szintén herpeszre hajlamos (sajnos apukám és barátnőm is ilyen, úgyhogy óvatosnak kell lennem), ekkor viszont csak a tapasz és a hevizos, és pár nap és hűlt helye és nem feszít, nem éget és nem hólyagzik. Ezt a kombót mindenkinek ajánlani tudom.

    VálaszTörlés
  57. Szia!

    nekem volt olyan időszak hogy hetente jött ki herpesz de nem a számon, hanem általában az arcomon és az orrom alatt. Most is ott van, én herpesztapaszt használok napközben és azon keresztül borogatom jégkockával. A lámpa is nagyon jó. Zoviraxos herpesztapaszt ne vegyetek!!!
    Ma kedd van! majd irok hogy mikor mult el.

    VálaszTörlés
  58. Sziasztok:)

    Tuti tipp: carmex!!!

    ha érzed hogy ki fog jönni, kenegessétek sűrün vele, én a stiftet használom napközben, este elalvás előtt pedig a tubusossal jó vastagon.
    ennek eredménye, hogy mivel fizikailag a krém gátolja a terjedést éjszaka, nem terjed,, és nagyon kellemesen hűsít.
    a páromnak egy kb 4 hólyagosból lett egy olyan, hogy az egész szája telelett, jó, ő folyamatosan piszkálta meg harapdálta, 3 nap mulva találkoztunk, szegény nagyon szenvedett, vettem neki tubusos carmex-et, és kb 4-5 nap alatt beheggedt, ismerve ha folyamatosan tudta volna ápolni vele, kb 3 nap, ha idejében elkezdi, ki sem jön.

    tuti dolog, probáljátok ki:)

    jah, 1000 ft körül mozog mindkettő, de megéri.


    üdv: G

    VálaszTörlés
  59. Sziasztok!Nekem van egy kis készülékem egy kozmetikus rendelte nekem mikor tetoválta a számat mert utána mindig kijött.Herpotherm a neve 50fokra felmelegedik benne egy kis fém karika azt kell rárakni hólyagokra vagy ahol érzed hogy kiakar jönni pár másodpercig rajta hagyod, majd sípolni kezd, és ezt ismételgeted.visszahúzza teljesen vagy nem engedi tovább fertőzni,nem lesz sebes, 1 2 nap és nincs a szádon semmi.Nekem nagyon bevált!12.000Ft de nagyon megéri!Próbáljátok ki!

    VálaszTörlés
  60. Sziasztok!
    Az ezüst-kolloid is beválik, ugyanis az is vírusölő hatású. Kicsit drága, de univerzális, leégésre, sebekre is nagyon jó.
    Jobbulást Mindenkinek!

    VálaszTörlés
  61. Sziasztok!!
    sajnos most énis herpeszes vagyok..:(
    balcsiról jöttem haza a multhéten és azóta ...:S:(
    szombatig el kell tüntetnem, mert barátommal kirándulni megyünk és nem akarok ilyen feldagadt szájjal az utcára se kimenni...:'(
    próbáltam már sokmindent ..most zoviraxal kenem de tettem már rá fogkrémet , ecetet , hideg vízzel és jéggel is próbáltam eltűntetni..de nem megy :(
    2 napom van még hogy eltüntessem...remélem sikerül...:S:(

    VálaszTörlés
  62. Sziasztok!
    Nekem heti rendszerességgel jött ki...
    Egyszer olvastam az újságban a SAJÁTVÉR TERÁPIÁRÓL. Gondoltam még ezt kipróbálom...
    Itt nem a herpeszvírus ellen kapsz kezelést, hanem immunrendszer erősítést végeznek, ugyanis a gyenge immunrendszer miatt jön ki állandóan a vírus. Kinél ezért, kinél azért. Szóval vénából vért vesznek, hozzáadnak echinacia ampullát és az ember visszakapja injekció formájában a fenekébe az egészet. Nem mondom, h mostanában nem vagyok herpeszes, mert hát a stressz ellen pl nem segít, de lényegesen sokat javított a helyzetemen. És ha kijön kb 2 nap alatt el is múlik.
    Nekem ez bevált!
    G.

    VálaszTörlés
  63. Sziasztok!
    Én az ezüst-kolloidot ajánlom külsőleg és belsőleg. Hamar visszahúzódik, és nem jön elő második-harmadik herpesz. Patikában 2-3000 Ft körül van. Érdemes egy üveggel végig szedni az ajánlott mennyiséget, és egy fülpiszkálóval néhány percig a sebhez szoritani.
    Jobbulást!

    VálaszTörlés
  64. Sziasztok!
    Sajnos én is herpeszes vagyok:(
    Ma randim lett volna de lemondom...
    Szerintetek holnapra el tudom tüntetni?
    Próbálom a jégkockás kezelést. Az arcszesz szerintetek jó rá?
    Köszi a segítságet!
    Mindenkinek GYORS gyógyulást!!

    VálaszTörlés
  65. sziasztok!
    az a nagy problémám, hogy nekem mindig éjszaka kezd el kijönni, és mire felkelek már ott van a herpesz...mikor már hólyagos,a jegelés csak a húzodást csökkenti, de konkrétan nem múlasztja el.Telviran kenőcsöt használok, de azzal sokszor egy hét mire elmúlik. A Telviran gyógyszert is szedtem, de az meg túladagolás esetén meddőséget okoz, és nem ajánlom senkinek(igaz 1 évig kb nem jön ki semmi, de utána újból.).
    Sok jó tanácsot olvastam most, majd kiprobálom, köszi

    VálaszTörlés
  66. Sziasztok!
    Elkeserítően nézek ki.... azt hiszem az összes módszert ki fogom próbálni MOST, amit leírtatok... Köszikke

    VálaszTörlés
  67. Sziasztok!
    Nekem tegnap reggel jött ki az alsó ajkamra egy borsószem nagyságú hólyag. Először nem is voltam benne biztos, hogy herpesz, már két három napja éreztem, hogy fáj a bőr azon a helyen, de azt hittem, hogy talán csak megharaptam valamikor, vagy egy pattanás lesz a szám szélén (sajna erre hajlamos vagyok). Amikor reggel észrevettem a hólyagot és a fogaimmal hozzáértem rögtön kifakadt, ekkor már biztos voltam benne hogy herpesz. Nekem amúgy sose volt még herpeszem, fogalmam sincs honnan szedtem össze. A barátomnak se volt soha. Viszont nagyon stresszes vagyok és az immunrendszerem sincs általában a toppon...gondolom ez a két tényező nagyon kedvez a herpeszeknek. Nagyon aggódom, hogy most, hogy először kijött, eztán bármikor újra kialakulhat... Egy szörnyetegnek érzem magam miatta, annyira visszataszító. Még a lakásból is csak végszükségben mozdulok ki, kizárólag a munkába. De kerülök mindenkit, minél kevesebbet kelljen "reflektorfénybe" kerülnöm. Még így is folyotn azt érzem hogy mindenki engem bámul. Ráadásul félek, hogy a barátomat is megfertőzöm. Azt olvastam a herpeszről, hogy még akkor is fertőzhet ha épp tünetmentes az ember. Szóval remek... Amúgy Zoviraxal kezelem, de nem tudom hatni fog-e. Mára már kisebb a hólyag és elkezdődött a sebesedés. Azt az aloe verás ajakírt szerintem még kipróbálom a zovirax mellé. Elolvastam mindent amit írtatok, ez tűnik a legszimpatikusabbnak. Kívánjatok nekem erős idegzetet, idegbeteg és depressziós vagyok, amióta kijött az a förmedvény, ráadásul még a jelenleg az arcomon éktelenkedő pattanáshadsereg is hozzájárul a borzalmas látványhoz. Legszívesebben elbújnék pár hétre egy másik bolygóra...

    VálaszTörlés
  68. hello! Mit használjak ha a számon belül herpeszem?

    VálaszTörlés
  69. Sziasztok!

    Köszönök minden tanácsot, tegnap reggelre jött ki és egyik krém sem segített ami itthon volt, így most jegeltem és Aloe Fisrt-öztem, remélem lesz hatása mert már régen volt és így nem igen akarok mutatkozni.

    VálaszTörlés
  70. sziasztok,
    hát nekem fogalmam sincs hogy herpeszem van e vagy nem, mert soha életemben nem volt még, a fent leírt immungyenge állapotok abszolút nem
    jellemzőek, tekintve annyira egészségesen élek amennyire csak lehet, talán a stressz mint faktor jelen volt a közelmúltban de nem volt rosszabb mint korábban.... tehát amivel most szemezek a tükörben, egy szép kis púpocska a szájam felett-mellett, de nem éget, nem viszket csak néha bizsereg és úgy kábé másfél napja növöget, nem látszik feltűnően, nem piros csak ott van.
    Az internetnek hála, teljes szakirodalmat találtam és egyre inkább hipochondernek hiszem magam a válogatott nyavalyákkal de a szerencse a szerencsétlenségben hogy mindig van egy-két dolog ami nem jellemző.
    Ennek ellenére úgy döntöttem adok a tanácsoknak egy esélyt, úgyhogy házipálesz híján whiskeyt lögyböltem, elfogyasztottam egy jégkockát és most sózóm. Még hátravan a bepanten kenőcs a házipatikámból aztán holnap reggel szaladok a drogériaba - illetve az uram szalad - hogy beszerezze a zoviraxot, meg a teafaolajat meg a herpesztapaszt. És gondolkodom azon hogy a most következő két szabadnapomat megtoldjam egy betegszabival mert a fent olvasottak igencsak megijesztettek...
    Akármi is ez a hívatlan vendég a szám felett, ÉN felkészültem a harcra.
    Le a herpesszel :)

    VálaszTörlés
  71. Sziasztok!
    Nekem az ecettol csak rosszabb lett, akkor kentem a szamra, amikor ereztem a bizsergest, de csak rontott a helyzeten.. Sajnos a herpesz egy nagyon makacs dolog...De, ami segitett nekem:NEOGRANORMON!!! :D babapopsi kenocs...nagyon jo, es gyors...elotte jeges kezeles, es ejszakara a krem..egy probat meger, nem draga, es pattanasokra, sebekre is nagyon jo! :)

    VálaszTörlés
  72. Nekem kb. fél évente szokott előjönni de akkor borzalmasan fáj és lig birok hozzányúlni nem hogy még kenegetni.valaki tud valami olyan módszert amit otthoni termékekből meglehet csinálni és hatékony...Előre is köszi.

    VálaszTörlés
  73. Sziasztok!

    Épp most jött ki a herpeszem, valszeg attól, hogy narancslét ittam. Tipp: alkohollal tisztítom vagy almaecetet teszek rá de azzal óvatosan mert hamar leszárítja ellenben seb lesz és még vérezhet is. Mindenesetre jobbulást kívánok a herpeszel szenvedőknek is.

    VálaszTörlés
  74. Sziasztok!

    Én is állandó herpesszel küszködök, de az utóbbi években az orrom van tele kívül és belül. Állítólag asztmás és allergiás vagyok, ebből kifolyólag mikor időjárás változás van és nyirkosabb, hidegebb az idő, azonnal elkezd piszkosul folyni az orrom és egy-két napon belül tele lesz hólyagokkal, ami már nemcsak hogy kellemetlen, hanem fáj is. Évtizedek óta járok orvoshoz, már mindent kipróbáltam és kettő éve nap mint nap gyógyszert szedek, ami szerintem teljesen felesleges, mert ugyanúgy előjön. Már teljesen el vagyok keseredve, mert kész égés már az utcára is kimenni nem még dolgozni. Ja és ilyenkor lázas is vagyok, ami csak napok, vagy hetek múlva szűnik meg lázcsillapítóval is.
    Amit már észrevettem, hogy hiába szedetnek velem akármilyen gyógyszert, ha jön egy olyan idő amit a szervezetem "szeret" egyik napról minden magától elmúlik, csak a herpesz nyoma utal arra, hogy beteg voltam. Sajnos ha pár nap múlva megint jön a "nem szeretem" idő, kezdődik minden elölről.
    Kihez lehetne fordulni segítségért, hogy ez a kb. 27 éve fennálló problémám megszűnjön?

    Segítségeteket köszönöm: Zsuzsa

    VálaszTörlés
  75. Sziasztok!!
    12 éves vagyok.
    Nekem már mióta megszülettem azóta van herpeszem :S És nagyon elkeserítő... Én Richtofit kenőccsel szoktam kenegetni az is hatásos csak van olyan hogy kell neki 1-2 hét hogy elmuljon :S:S
    Most 3 herpesz van a számon.:\
    Egyszer volt nekem olyan hogy az egész államat befedte a herpesz :\
    A háziorvos nekem azt ajánlotta hogy mikor már sebes akkor Bactroban kenőcsöt használjak.
    Köszi hogy leírhattam :D

    VálaszTörlés
  76. hello. nekem egy kérdésem van, én is herpeszes vagyok sajnos és azt szeretném kérdezni h ha a számon kijön akkor máshol pl; más testájakon is kijöhet anélkül h figyelek az elfertőződésre??!! most is van jelenleg..most egyszerre 4 van:S nem is megyek suliba se edzésre sem..elegem van a herpeszből, és semmi nem használ:S

    VálaszTörlés
  77. Sziasztok...Énis ide tartozom úgy látom...de annyi mindent felsoroltatok hogy nem tudom melyik kence jó az én herpeszemre...az én herpeszem a számon van felső ajkamon...annyira nem lehet látni csak közelről...folyamatosan ecet és fogkrém...de nem látom javulását...2 napos a herpeszem:S tudna valaki ajánlani vmi?ammi 500 ft-ből kijön?annyi a zsebpénzem email-is írhattok: pati9800@citromail.hu

    VálaszTörlés
  78. sziasztok,én a teafaolajat tudom ajánlani amikor kijön a szátokon,bekenni vele...az mindjárt beszáritja,különben virus és baktérium ölő,utánna az aloe vera nedvével kenni,ami nagyon segit,megnyugtatja és begyógyitja és közben probiotikumot szedni...

    VálaszTörlés
  79. Sziasztok!
    Nekem is éppen,van egy nagy Herpeszem,nagyon fáj.Sajnos nekem ez a 3 ik Szeptember óta.
    Tavaly is ősszel kezdődött,és majdnem minden héten jön egy vagy kettő a számra.
    Én a jégkockát kipróbáltam az elején jó volt levitte,vagy meg sem nőt.De most már nem használ.C vitamint ezerrel szedni,sajnos nekem nincs itthon de holnap venni fogok,mert az tavaly is segített.Sógornőmtől kaptam Herpesin 200gyogyszert szedem de nem használ.Zsíros ajakápolót nem ajánlom,mert nekem néha a szájfény is kicsapja a számat!
    Mindenkinek gyógyulást kívánok!

    VálaszTörlés
  80. Sziasztok! Hát sajnos én is nagyon herpeszes típus vagy:S 15 éves vagyok és szerintem több herpeszem volt már mint egy 30 évesnek (nem sértésnek szánom:$ )és akármit kipróbálok semmi nem ahsznál,de hallottam egy olyat hogy a foghagymát kenegessük rá és erős hatása miatt megöli a bacikat(kicsit gusztustalan meg büdös is) de bekentem este alvás előtt és reggelre teljesen visszahúzódott,igaz besebesedett kicsit de az is 1-2 nap alatt elmúlt és nem volt túl feltünő.Egyébként a jégkockás és a hidegvizes megoldás is bejött,mert legtöbbször a suliban jön rám az égető, viszkető érzés:) és jobbulást minden embernek aki ebben a ronda betegségben szenved:)

    VálaszTörlés
  81. Sziasztok én most voltam beteg 2 napig 39 fokos volt a lázam és 1 nap alat 5 herpesz jött ki de ha nem vagyok beteg akkor is ki jön...!!! Én fogkrémmel kenem az leszárítja, de használom a SZALICILES ALKOHOLT is az is leszáritja a fogszabájzósom ajánlotta..
    de naon visszked néha arra nem tok megoldást =(=(=(

    VálaszTörlés
  82. segitségggg soha nem herpeszem és most igen:S:'(
    micsináljakkkk??!!
    szerdán lesz egy fiuval találkozás:S segicségggg

    VálaszTörlés
  83. Sziasztok!
    Most hogy olvasom a bejegyzéseket elgondoztam hogy milyen szomorú hogy nekünk herpeszeseknek miért nem fejlesztenek ki 1olyan gyógyszert ami végleg kiöli a vírust:( Jobbulást mindenkinek:)

    VálaszTörlés
  84. Sziasztok!

    Engem épp most is herpesz kínoz, ezért is döntöttem úgy hogy leírom tapasztalataimat. 21 éves vagyok, amióta az eszemet tudom évente 1-2x előjön a szörny:) Ha van valaki aki mindent kipróbált, akkor az én vagyok:) Tényleg mindent, még a fülzsíros trükköt is. Nekem egy olyan kombó jött be amit saját magam alakítottam ki a három leginkább bevált dologból. Először is a legfontosabb a Lizin nevzetű aminósav! Ez nálam tényleg úgy működik hogy amelyik stádiumban elkezdem szedni nagyobb dózisban, ott áll meg a herpesz kialakulása és onnan rögtön a gyógyuló fázisba lép. Emellett pedig herpesz tapaszt használok, jelenleg compeed-et. Ennél pedig az a taktikám, hogy mielőtt rárakom, a sebet egy kevés alkoholos vattapamaccsal letisztítom.(szárítja is és fertőtleníti)Majd jöhet a tapasz. Ez a negyedik herpeszem amit így kezelek és 3 napnál egyik sem tartott tovább. Jelen esetben időben észrevettem, épp csak egy pici hólyag volt reggel mikor felébredtem, rögtön szedtem be lizint és elkezdtem a "kezelést". Tegnap reggel jött ki, ma pedig már viszket ami ugye a gyógyulás jele. Egyáltalán nem dagadt be a szám, nem sebesedik ki. Nálam ez abszolút bevállt, 1x érdemes kipróbálni, hátha másnak is bejön..A lényeg: Minnél hamarabb el kell kezdeni!
    Jah Lizint patikában kaptok Lizin-c néven! 2900 ft körül van...És herpesz esetén ne a napi adagolást nézzétek, napi 3-4 kapszula ilyenkor nyugodtan mehet, ezt orvos mondta. Csak hosszútávon nem szabad sokat szedni belőle...

    VálaszTörlés
  85. Sziasztok!
    Állatira ki vagyok bukva... :'( Kb 1 hónapja alighogy elmúlik a herpeszem, 2-3 nap és jön a másik. Eddig Hevizossal és jégkockával próbálkoztam, de így is kell min 5 nap, hogy elmúljon.
    Annyira szégyellem, mert a mostani hatalmas és ráadásul kocsmában dolgozom, el lehet képzelni, hogy mit gondolhatnak rólam a vendégek... Annyira gáz :S
    De remélem, hogy a Ti tanácsaitok bejönnek!! :)
    Mindent kifogok próbálni!!!!
    Mindenkinek köszíííííííííí

    LE A HERPESSZEL!!!

    VálaszTörlés
  86. Sziasztok!
    Én egy 23 éves férfi vagyok.Nekem először kb 2 éve jött ki az első herpeszem a nemi szervemen és nagyon fájt.Elsőnek az orvos azt hitte hogy valami gombás fertőzés aztán később visszamentem hogy ismét előjött és kijelentette hogy herpesz:(.
    Szedtem rá Telvirant 3 hétig attól egy ideig nem jött ki aztán ismét 2 hónap múlva.Utánna elkezdtem szedni az Amino Lizint és C vitamint 1000mg naponta és kijött újra.Szóval én elsődlegesen megelőzni szeretném az egész folyamatot mert amikor ki akar jönni az egész felső lábszáram belülről fáj és nehezen tudok wc-zni is.Ha már kinn van akkor kenem és elég hamar elmúlik de én redukálni szeretném a megjelenési intervallumot minél hosszabb időre.
    Akinek nemi herpesze van mit ajánlana vagy csak simán mit ajánlanátok?

    VálaszTörlés
  87. Én is szenvedtem a herpesztől gyerek korom óta..Mindent ki próbáltam jégkocka,herpesin,xoviras, de egyik sem használt sőt a végére már a herpesz mellé a testemen is hólyagok jöttek,ami égette, viszketett, fájt és gusztustalan volt.. Aztán rá találtam Dr Lenkei Gábor úr könyvére aki megtanította nekem ,hogy igazából ezek a szerek csak a tüneteket kezelik és jobban járok ha meg előzöm és a gyökerénél kezelem a problémát..Ö szerinte a herpesz vírus kialakulása a C vitamin hiánya és most ,hogy teljesen tünet mentes vagyok 6 hónapja azt mondom teljes mértékben igaza van..Amióta nagy adagokban szedem a C vitamint ,mintha elvágták volna a herpesz vírust. Természetesen szedek mellé minden más vitamint is mert azok is nagyon nagyon fontosak ,de a C vitamint extra nagy adagokban szedem..Ez azt jelenti,hogy napi 12000-15000mg..Nekem ez segített és egy komoly probléma múlt el az életemből és megértettem ,hogy ahogy az autó se tud tenni egy tapodtat sem üzem anyag nélkül úgy az én szervezetem sem képes működni elegendő üzem anyag nélkül..Remélem tudtam segíteni..

    VálaszTörlés
  88. sziasztok, énmikor megérzem h kifog jönni,gyorsan mézet teszek rá, abban áztatom szinte egés nap:) és nemfejlődik tovább a herpesz a számon.1-2 nap alatt visszahúzódik

    VálaszTörlés
  89. sziasztok
    nekem is sziokott lenni herpeszem
    nekem mindig akkor jött ki ha mondjuk fényképeszkedés volt vagy randim lett volna
    tudtam hogy hajlamos vagyok a herpeszre és mindig azon idegeskedtem hogy nehogy legyen egy
    és hát lett is
    de rájöttem hogy valoszinüleg azért van mert ideges voltam
    és hát már nem foglalkszok vele nem idegeskedek iesmin és nincs is!!XD

    VálaszTörlés
  90. Sziasztok!
    Sajnos nekem is most 2 herpesz van a számon, elképesztő hogy néz ki...fáj is eléggé fel is van dagadva...Ki fogom próbálni amiket írtatok, hátha jó lesz, bár én a Telviran nevű krémmel kenegetem, ami valamennyit segít rajta!
    Gyógyulást!

    VálaszTörlés
  91. Sziasztok! Én még az összes herpeszre való kenőcsre is allergiás vagyok. Magyarul ha bekenem vele sokkal nagyobb és jobban is fáj. Valahol olvastam, hogy mézzel kenjük be. Na, nekem ez eddig bevállt. Csak vigyázni kell le ne nyaljam mindig. :-)

    VálaszTörlés
  92. Sziasztok!

    Nekem csak akkor jön ki, ha lázam volt, de Herpesin kenőccsel pikk-pakk helyrejön.

    VálaszTörlés
  93. Sziasztok...sajnos én is herpeszes vagyok,már gyerek korom óta....szinte havonta kijön, most is van a számon 3 :S nagyon kivagyok tőlük..én azt szoktam csinálni,mikor érzem h bizsereg akkor egyből zovirax egy nap többször,de van olyan h tovább fertőződik és több lesz:S nem tudom mit kezdjek velük..sztem elmegyek az orvoshoz h adjon rá vmi gyógyszert , mert már nem bírom!!!!! undorító

    VálaszTörlés
  94. sziasztok hát nekem is sokszor volt herpeszem a számon akkor szuntek meg amikor elkezdtem rögtön a kezdetnél foghagymát használni ami fáj mint az álat de a seb nem jott elö.
    De most a homlokomon szem korul jott ki és persze elosszor azt hittem sima alergia az elsosegélyen is azt mondták. de ma a szakorvos megállapította hogy herpesz de a fokhagyma már késo mert ez már kivirágzott.
    a tobbi tanácsot koszi nektek
    remélem minél hamarabb megszabadulok tole
    jo fokhagymázást de csak idoben mikor még csak domborodik

    VálaszTörlés
  95. EGIFERON krém! Ha már érzed, hogy kezd kijönni a herpesz, akkor kend rá, már sokszor sikerült ezzel megelőznöm. Ha már kijött, akkor is nagyon jó, ráadásul átlátszó, nem pedig fehér, így nem is feltűnő. Ára kb. 1300 Ft (2gr)

    Hajrá!

    VálaszTörlés
  96. sziasztok!
    Én is kiskorom óta szenvedek!
    Most 3 van a számon, és jövőhéten forgatnánk :(
    Tapasztalt vagyok már, reggel ha meglátom rögtön jéggel kezelem(mert az leviszi a gyulladást), majd ezüst kolloiddal kenem be(tényleg a legjobb, megéri befektetni rá)
    Este lefekvés előtt mindig forever lips-szel kenem be (az a pirosság ellen jó)

    Egyébként, ha sok kis hólyagból áll a herpesz tényleg érdemes kinyomkodni,(és utána alaposan lemosni a herpeszt) mert 2x-3x gyorsabban múlik el. :))

    VálaszTörlés
  97. Üdv mindenkinek. Jelenleg nekem is van 1 herpeszem és kipróbáltam a jegelős tanácsot. Nagy meglepődésemre bevált mert levitte a duzzanatot és már nem is érzem a viszkető érzést. Nekem csak annyi előnyöm van, hogy kint összekaparok egy kis havat és zacsiba rakom. Már fél órája jegelem de elég hatásos, így nem kell a csap alá tartanom.Amit szoktam használni az a copeed herpesztapasz ami 4nap alatt tünteti el a herpesz. Sajnos nekem is van olyan mikor nem segít ilyenkor citromfűvel kenem be. Eléggé fárasztó mire kifacsarok belőle egy kis nedvet de 2nap alatt nagy változást tud mutatni.Ugyan ilyen hatást fejt ki az aloe vera. Ami viszont sok embernél bevált az az ezüst koloid néven ismert folyadék amihez gyógyszertárakban lehet hozzájutni. Picit drága de nagyon hatásos.. Ha naponta min10* lefújom másnapra már csak krémmel kell kenegetni és már el is tűnt. Amit még szintúgy használni szoktam a már említett pálinka borogatós módszer. Az is jó de nekem hosszabb időbe telik vele a gyógyulás.

    VálaszTörlés
  98. SZIASZTOK.PRÓBÁLJÁTOK KI AZ AROMAXOS TEAFAOLAJAT.A KI KICSI ÉS A NAGY HÓLYAGOKAT PÁR ÓRÁN BELÜL KIVÉGZI.AKI EZT BÍRJA AZ SIMÁN KIPRÓBÁLHATJA A SZEGFŰSZEG OLAJAT AZ MÉG ERŐSEBB.PICI GÉZDARABRA KELL CSEPEGTETNI ÉS FELRAKNI A HÓLYAGRA.1Ü OLAJ:( CSAK AROMAXOST VEGYETEK)950FT ÜDV KRISZTA

    VálaszTörlés
  99. Sziasztok.Jó ez a sok segítség és hogy nem vagy egyedül ezzel a problémával.Utálom ilyenkor magam:(Gyógyulást mindenkinek.

    VálaszTörlés
  100. Sziasztok!
    Nemi herpeszre mit vált be nektek????

    VálaszTörlés
  101. Sziasztok, egy ősrégi módszer: kenjétek pálinkával. Nem garantálom hogy elmúlik a herpesz, de a közérzeten határozottan sokat javít, valamint a tünetek is sokkal kevésbé fognak zavarni:)

    VálaszTörlés
  102. Olvastam minden gyógymódot: bekentem ecettel, aloeverával, jegeltem.. Úgy látszott használnak, nem lesz akkora nagy baj. Estére beragasztottam compeed herpesztapasszal, reggelre úgy begyulladt alatta, hogy eszméletlen. Hatalmas, fáj, ég, lüktet, piros. Azt mondták allergiás reakció. Szóval én vagyok rá az élő példa, hogy valaki allergiás tud lenni egy tapaszra. :D Na szerintetek milyen az élet egy begyulladt allergiásos herpesszel? :( Erre valami okosság?Amúgy a méz is jó állítólag.

    VálaszTörlés
  103. Sziasztok.nekem a citrom vält be a legjobban.gyorsan szärit.

    VálaszTörlés
  104. Sziasztok!Én is sokat szenvedek töle havi 1x tuti kijön az egész számon.Én amint elkezd látszani,tűt fogok a kezembe és kinyomom,aztán lemosom.Nekem legtöbször beválik!

    VálaszTörlés
  105. Sziasztok
    Jo hirem van, mar lassan egy eve tunetmentes vagyok. Egy par eve kuzkodom a herpesszel, 1-2 havonta kiutott az ajkaimon lilas fekete elszinezodest hagyva maga utan. Sok kezelest kiprobaltam de eredmenytelenul. Ami bevallt Amino Lizin + C vitamin(1000mg)naponta. Kb. 3 honap kezeles utan 1-2 honap szunet, ezt ismetelgettem.
    Remelem segitettem.

    VálaszTörlés
  106. Sokféle ötletet olvastam most tőletek, arra az esetre, amikor már kijött. Azt mondom, legjobb a megelőzés. Immunrendszer erősítés, C vitamin, Echinacea, és ha olyan ételt ettem, amiről úgy gondolom, hogy megterhelő, pl. zsíros, akkor mindenképpen almaesetes vizet iszom, vagy Amol, vagy Carmol cseppet veszek be (gyógynövényes összetevők, másra is jók). Persze, ha megterhelő vagy stresszes időszak van, vagy influenza, akkor úgy is kijön, ha ki akar jönni.... De általában azért ezek használnak.

    VálaszTörlés
  107. ez jó volt xDDDDD ^^

    VálaszTörlés
  108. Sziasztok,
    jó hogy rátaláltam erre az oldalra sok hasznos infót olvastam. Nekem most pont aktuális a kezelés, még keresgélem a tutit.

    csgizi

    VálaszTörlés
  109. Sziasztok!

    Remek összeállítás, én is szeretném kiegészíteni pár dologgal. Nekem a rendszeres szájhigiéniás öblögetés (napi minimum egyszer) segített megritkítani a herpeszek kijövetelét. A másik, hogy mostanában kevesebbet voltam beteg (persze ez sem véletlen), így a betegségek miatt sem jött ki. Az egyetlen ok, amikor megjelenik kb. fél- egy évente, az a stressz. Ilyenkor vitamint szedek, és Herstat krémmel kenem, mert nekem a Zovitól kegyetlebül fájt a gyógyulás, az ominózus leszárítás miatt. A Herstat viszont sokkal olcsóbb, propoliszos, szóval természetes összetevőkkel húzza le a gyógyulást, de nem csak ezt tartalmazza szerintem:) A lényeg, hogy hamar rendbe jön, és nekem nem szokott fájni sem, mert fokozatosan visszahúzza, és nem kegyetlenül leszárítja. Egy próbát megér, hátha nektek is bejön. :)

    VálaszTörlés
  110. Sziasztok nekem egy évbe csak 6 szor szokott kijönni,sajna most is szenvedek miatta .Most jegelem éppen amit ezen az oldalt olvastam,nagyon hatásos duzzadás visszahúzódott és már nem feszít nincs bedagadva!Nagyon tuti módszer és egyszerű. JÉGKOCKÁT TÖRÜLKÖZŐRE TESZEK ÉS ADDÍG TARTOM A HERPESZES FELŰLETEN MÍG EL NEM OLVAD,3 JÉKOCKA UTÁN SZÜNET MAJD 3-4 ÓRA MÚLVA MEGINT ! Nekem bejött remélem segítettem másoknak is 15mp mulva már nem kellemetlen a hideg ,ennyit kell kibírní! ÜDV:TOMASZ

    VálaszTörlés
  111. én is herpesszel küzködök pici korom óta, az egyik leolcsobb legjobb módszer a fogkrém :) minnél erősebb legyen :) ha már a tüneteket ezzel kezeled akkor biztos elkerülheted a sebeket... vagy vegyetek a gyógyszertárban cink krémet, az száritja a bőrt... és segiti a herpesz ellenes tüneteket... szvl mind 2 módszer jó... és többször naponta ismételni!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  112. Sziasztok, nekem is ki szokott jönni főleg amikor stresszben vagyok. Amikor észreveszem, h. ki akar jönni és a paradontax fogkrémet szoktam tátenni éjszakára, ha nappal van akkor sót, mert ha jön valaki egy egyszerű mozdulat és letörlöm. nekem 3 nap vagy ha időben veszem észre akkor ki se jön. (nekem a labello-tól ha használok mindig herpeszem lesz de nem tudom miért...)

    VálaszTörlés
  113. Pálinkával?
    Na ezt még nem hallottam.

    Viszont én nem olyan régen próbáltam ki egy kenőcsöt ami nagyon bejött és olcsóbb mint a társai herstat a neve és természetes hatóanyagú.

    VálaszTörlés
  114. propoliszos természetes cucc: herstat. nekem bevált, és nem fájt annyira, mint a zovitól pl.

    VálaszTörlés
  115. helló! hasznos a sok ötlet! persze mindenkinek más jó. de nagyon fontos h ilyenkor igyekezzünk minél higénikusabban tartani a kis szánkat, mossunk mindig kezet előtte, utána ha kenjünk, v ha már hozzáértünk. Tilos piszkálni, vakarni, m ha utána máshol megvakarod magad gyorsan átterjedhet! a krémet is úgy érdemes, h vmi steril felületre nyomjuk ki pl fülpiszka és azzal visszük fel, és minden alkalommal újat használunk. M én már jártam úgy, h elkértem kölcsön egy zoviraxot ami már vszínű h a másik fél által fertőzött volt és a szám a duplájára dagadt! Sok sikert a kezeléshez!

    VálaszTörlés
  116. helló, hsv-sek!

    mondom a tuti tippeket beválik igérem és olcsó.
    1,bizsergö, viszketö érzés, félbe vágott fokhagyma rászoritva a leendö herpeszre,,,
    2,ha már látszik a hogy hol várható a hólyag 20%-os ecetet RÁ de csak módjával mert felmaródik,,
    3,naponta felkockázni 1gerezd fokhagymát vizzel, v,üditövel bevenni mint a tablettát,,
    használ,,,,biztos,,,
    gyors gyógyulást, kivánok mindenkinek,,,:-)

    VálaszTörlés
  117. Sziasztok,
    szeretnék hozzászólni a témában.
    Lehet?

    VálaszTörlés
  118. segiiiiiiiiiiiiiitseeeeeeeeeeeeeg

    VálaszTörlés
  119. Sziasztok. A méz az tényleg hatásos?? :O csak mert csak azzal meg jéggel gazdálkodok és elkéne h múljon egyhamar.

    VálaszTörlés
  120. Sziasztok, nekem régen nagyon gyakran volt herpeszem, most már csak félévente jön elő, de folyamatosan szedem a Telviran 400 mg-os kapszulát, naponta egyet. Amikor félévente mégis kijön, akkor
    1. rögtön jegelem
    2. a napi 400 mg-os Telvirant napi 4-5x400 mg-ra növelem 2 napig
    3. teszek rá ezüst kollidot vagy fogkrémet, s ha ettől még nem húzódna vissza
    4. befújom Egisept spray-vel, s ezt végigviszem ameddig be nem gyógyul (kb. naponta 5x)
    5. teszek rá Compeed tapaszt (csak azzal vigyázzatok, hogy a compeed-et is csak max az első és második napon használjátok mert utána már inkább csak hátráltatja a gyógyulást, hiszen folyton felázik tőle a hólyag
    6. Aloe Vera is hatásos de én azt már csak a sebes időszakban használom, hogy a nedvesség nehogy tovább vigye a számon a fertőzést ;)

    Remélem adtam új ötleteket, én is mindent kipróbáltam már, de ezeken kívül semmi sem segített.. Zovirax az kb. semmit nem ért nálam

    Mindenkinek hegmentes gyógyulást kívánok!

    Így nagyon gyorsan lezajlik a folyamat, max 2 nap.

    VálaszTörlés
  121. Sziasztok!
    Én is gyarapítom a herpeszesek táborát. Életem során nagyon sokszor volt már herpeszem, általában mindig az ajkamon. Most azonban a teljes ajkam megdagadt. Volt valakinek hasonló élménye? Zovirax krémmel kenem már két napja,de fáj és éget. Ahogy olvastam a hozzászólásokat gondoltam kipróbálom az aloe veras lipset. Vajon ebben az állapotban fog használni?Ha tudtok segítsetek légyszi. Gyógyulást mindenkinek! Ingrid

    VálaszTörlés
  122. Sziasztok!

    Nekem is szokott herpeszem lenni, de szerencsére az utóbbi 8-10 évben egyre ritkábban volt és 4-5 nap alatt el is múlt. Na de most! 3 napja jött ki, tettem rá tapaszt, másnapra csak nagyobb lett ( a tapasz nekem egyébként sem nagyon használ, mert csak ragad és amikor leszedem, jön vele a bőröm is és a hólyagok felszakadnak, kisebesednek...nektek nem?) Erre kentem rá betadint, mire egy másik helyen is kijött. Ilyen velem még sosem fordult elő, h egyszerre 2 herpeszem legyen. Hát most van! És egyre csak nő, főleg az egyik! Ilyen sem volt még, mert ha kijött, akkor utána már legalább gógyult nem hogy még duzzadt jobban! Miután olvastalak Titeket KÉTSÉGBEESÉSEMBEN kipróbáltam a fokhagymát, utána bekentem vastagon carmex-szel, majd este jött az ecet. Na az ecet után rémületesen festett a szám. Csupa fehér lett, ahol herpeszes volt és bizony nem lehetett lemorzsolni! Hatalmas fehér hólyag éktelenkedett a számon két helyen is! Én nem ajánlom senkinek. Ijedtemben bekentem betadinnal megint:( Estére meg Telvarinnal (vagy hogy hívják) De egyik sem használt. Nekem ma, 3 napos a herpeszem - ilyenkor már sebes szokott lenni és csak azt kell megvárni, h leessen, most viszont hatalmas duzzanatok éktelenkednek a számon:((((((( És nem is tudom, mit tegyek. Semmi sem segít:( Nem tudom, Nektek hogy segített az ecet, de nekem szerintem az vágta teljesen taccsra:(

    VálaszTörlés
  123. Öblőgetőszerek használatát mindenképp ajánlom, napi szinten érdemes ezt megejteni, nem mindegy a táplálkozás sem. Ami sok éves tapasztalatom, hogy a megfelelő krém használata napokkal lerövidítheti a gyógyulást, ám azt fontos tudni, hogy az aciklovir és hasonló tartalmú krémek (pl. Zovirax) akkor igazán hatásosak, ha még a hólyagosodási fázis előtt megkezdődik a kezelés, mert ezek alapvetően a vírus szaporodását gátolják. Aki természetes, de bizonyítottan hatékony kezelést keres, azok számára a Herstat krém nyújthat megoldást, ami természetes propolisz tartalmával a vírus bármely fázisában alkalmazható, fertőtlenít és csökkenti a gyulladást.

    VálaszTörlés
  124. sziasztok

    Az lehet hogy, nekem a szám mindkét szélén herpesz van?
    tünetek: fájdalom, megdagadt
    Ez herpesz, vagy valami más?

    Előre is köszi!

    VálaszTörlés
  125. SZIASZTOK!
    NEKEM HÁLA AZ ÉGNEK NINCS HAVI RENDSZERESSÉGGEL HERPESZEM DE..DE..ANYUKÁMTÓL TANULTAM EGY GYÓGYÍRT!
    FIGYELJETEK:1DL FORRO VIZ BELE 1 EVŐKANÁL CITROMFÜVET HAGYNI KIHÜLNI ÉS MÁRTOGATNI KELL VATTÁVAL A SEBET.HATÁSOS AKKOR IS HA A CITROM FÜVET EGY NAPIG ÁLLNI HAGYJÁTOK A VIZBEN MERT UGY TÖMÉNYEBB ÉS JOBBAN HATHAT.
    A MÁRTOGATÁST AKÁR TV NÉZÉS KÖZBEN IS LEHET 5 PERCENKÉNT VÉGEZNI.JAHH ÉS LEFEKVÉS ELÖTT ALOE VERA NÖVÉNNYEL KENJÉTEK BE....
    HATNI FOG!SOK SIKERT.

    VálaszTörlés
  126. KÖRÖMLAKKLEMOSÓS BOROGATÁS! :) minden más módszer időigényes és drága! A lemosó leszárítja ésnem lesz sebes! Maximum 2 nap alatt eltűnik! :)

    VálaszTörlés
  127. Sziasztok!
    Én is küszködök a herpesszel, ráadásul nekem nagy hólyagok szoktak ki jönni a felső ajkamon!!
    Nekem ami nagyon bevált az a jegelés és a gyógynövényes Amodent fogkrém! 1 nap alatt felére csökken a herpesz!!

    VálaszTörlés
  128. Sziasztok!

    steril tűvel szoktam felnyitni a hólyagokat (ez egyáltalán nem fáj), aztán jegelem és mellé Rhus Toxicodendron 15CH (homeopátiás bogyó), ebből óránként(!)5 bogyó!!!jobbulást!!!

    VálaszTörlés
  129. sziasztok! nekem reggel jött ki a herpeszem (fújj..utálom..) ! és fogkrémmel bekentem, és mindjárt megyek és ráteszem a jeget =D szenvedtetem a herpeszt hátha én nyerek :P:D
    Mellesleg..sokan mondtátok , hogy a zovirax nem jó. ismerősömnek nagyon is bevált; egyéntől függ, hogy mitől gyógyul meg!
    :)

    VálaszTörlés
  130. sziasztok! nagyon jó tanácsokat irtatok,a jegelést és a betadinet már ki is próbáltam.nekem sajnos van a szájpadlásomon is,de érzem,hogy a jég már lejjebb is vitte a hólyagokat.nagyon kellemetlen.Én az anyumtól kérdeztem,hogy szerinte mit kellene,Ő egészségügyi nővér,Ő a B-komplex-ot javasolta,tartalmazza a B,C,D vitaminokat.vény nélkül kapható.Köszönöm,és kitartás mindenkinek.
    u.i.nekem akkor jön elő,ha más után eszem,iszom és ha megfázom.

    VálaszTörlés
  131. Sziasztok
    Engem a barátom fertőzött meg évekkel ezelőtt, azóta különböző formában jön elő a drága. Tavaly októberbe jött ez a hólyagos fajta, ahogy elmúlt jött a következő, míg végül rá nem ment a bal hátsó bölcsességfog helyén lévő inyemre. Aztán elmúlt és rá egy hónapra megint jött már a másik oldalon lévő inyemen is volt. Azóta nem volt herpeszem egészen 2 héttel ezelőttig, amikor ugyancsak ez a fajta jött elő és ráment a torkomra (nyelvcsap), viszonylag hamar 1 hét alatt elmúlt, és most ma megint érzem a torkom, úgy tűnik visszajön. Kérdés ha volt valakinek ilyen már. Mi a csudát tudok vele tenni? A számon lévőt kenem és hamar el tudom már mulasztani, de belül a torkomon és az inyemen mégis hogy? Próbáltam hideggel de semmit se ér.
    Köszi ha tudtok segíteni. Eléggé kivagyok!

    VálaszTörlés
  132. Sziasztok
    Engem a barátom fertőzött meg évekkel ezelőtt, azóta különböző formában jön elő a drága. Tavaly októberbe jött ez a hólyagos fajta, ahogy elmúlt jött a következő, míg végül rá nem ment a bal hátsó bölcsességfog helyén lévő inyemre. Aztán elmúlt és rá egy hónapra megint jött már a másik oldalon lévő inyemen is volt. Azóta nem volt herpeszem egészen 2 héttel ezelőttig, amikor ugyancsak ez a fajta jött elő és ráment a torkomra (nyelvcsap), viszonylag hamar 1 hét alatt elmúlt, és most ma megint érzem a torkom, úgy tűnik visszajön. Kérdés ha volt valakinek ilyen már. Mi a csudát tudok vele tenni? A számon lévőt kenem és hamar el tudom már mulasztani, de belül a torkomon és az inyemen mégis hogy? Próbáltam hideggel de semmit se ér.
    Köszi ha tudtok segíteni. Eléggé kivagyok!

    Én hallottam egy olyat bár még nem próbáltam ki, de most erősen gondolkozok rajta, hogy megfőzöl egy tojást majd 1 napra beáztatod vodkába, és aztán megeszed a tojást. Ez állítólag kiírtja és megszabadulsz tőle örökre.
    Aki esetleg alkalmazta már és használt szóljon!

    VálaszTörlés
  133. Nekem most az államon van valami. A pasim borostája kidörzsölte és azóta gyulladt és fáj, és húzódik. Nem vagyok biztos benne, hogy herpesz, de amint hazaérek rögtön lejegelem és bepálinkázom.

    VálaszTörlés
  134. Sziasztok!

    Nekem is jelenleg herpeszem van, az alsó ajkam tele van, és úgy be van dagadva mintha egy ajakfeltöltésen estem volna át.. :)
    Én is próbálok egy csomó mindent kipróbálni... de eddig még egyik sem jött be igazán. De köszönöm nektek, hogy leírtátok a tippjeiteket, kifogom próbálni ezeket is, főleg ezt a jegelést!

    VálaszTörlés
  135. Sziasztok sorstársak! :)
    Hihetetlen nagy lelki erőt adott a sok jó tanács, és maga a tudat hogy nem vagyok egyedül. Nekem sem az első herpeszem, és ugye ez sosem jöhet jókor, de ma különösen kiborultam miatta. 2 nap múlva töltöm a 18-at. Hatalmas buli lett szervezve rengeteg rokon, barát... tavaly volt utoljára "szerencsém" herpesszel szembe nézni, de a ma reggeli tükörbe nézés ledöbbentett: éjszaka jött ki, reggelre már a hólyagok integettek vissza a felső ajkamról hatalmas, duzzadt, piros, éget és egyéb nyalánkságok. Nem hittem el, hogy pont most kell ennek megtörténnie velem. El is sírtam magam, és még a könnyeim törölgetve mentem a gyógyszertárat felvásásrolni. Hazaértem és elkezdtem a "kezelést"... ismétcsak tükör, jött a szembesítés: Már nem a csak a számon, de a szememen is van!
    Valószínű átvittem a vírust a nagy könnytörölgetésben... :(
    Erről egyikőtök sem írt pedig majdnem az összeset elolvastam. Apró hólyagocskák lettek a szemhéjamon, és dagad, viszket... nem nyúlok hozzá. Jegelem és HEVIZOS krémet használok rá, a számra pedig tapaszt.

    LE A HERPESSZEL!

    Hatalmas dózis C vitamin, EPAVIR kapszula és sok sok módszer kitartó próbálgatása mellett én abban hiszek hogy nem szabad rá-stresszelni!!!
    A kedvenc zenéim hallgatom, megnézek egy filmet és kerülöm a tükröket. Csak a "kezelés" során állok elé, de akkor is megállapítom, hogy: Igen, egyre jobb, gyógyul már! EL FOG MÚLNI! :)

    Gyógyulást és kitartást mindenkinek!
    ...és köszönöm! :)

    VálaszTörlés
  136. :D én fogpasztát vagy fokhagymát használlok ráá.. igaz hogy azok elszáritják de legalább nemfáj ... vagy pedig B vitaminos gyogyszereket :)

    VálaszTörlés
  137. Figyu tesók egyszerű észre se venni én 17 éves fui vagyok askinek nem teszik az nem nézz rá sokal rosszab h idegeskedel fogd fel ugy h majd el mulik nekem is szokot lenni de észre se vezem akinek nem teszik az igy járt

    VálaszTörlés
  138. Sziasztok! nekem "csak" évente *1 szokott előjönni az ajkamon ... Leírom a módszereimet hátha tok segíteni valakinek! Zovirax, Herpesil, Hevizos ... stb NEM használt!!!vagy a fogkrémes téma jön be- fluorid tartalma miatt nem tudnak szaporodni, de ami "hamar" leviszi nekem azaz ALKOHOL! fülpiszkával mártogatom nem kellemes ::) nagyon tud fájni de egy nap alatt seb képződik amit inkább elviselek... utána pedi valamilyen hámosító kenőcs. nyomassátok természetesen a c vitamint vagy a lizin-c ( az egy aminosav+ c vitamin elősegíti a gyógyulást mivel halálos a vírusra) h immunrendszered rendbe jöjjön :) Gyógyulást mindenkinek!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én 96%-os alkoholt tettem rá végső kétségbeesésemben "leégett a szám" a szemem szikrákat hányott a fájdalomtól de nem történt semmi...

      Törlés
  139. Körömlakklemosó? elég necces sztem ha valami festéket old magamra kenjem, főleg a számra.. és ha aceton tartalmaz?nem éppen "egészséges"...sőt

    VálaszTörlés
  140. nem tudsz tőle megszabadulni, ez téves hiedelem.Erősítsd az immunrendszered szedj vitaminokat , ne stresszelj és ne lesz gond remélhetőleg

    VálaszTörlés
  141. Nekem is most van az álamon a számon és a számban is. Annyira durva, hogy tegnap alig bírtam kinyitni a számat. Már egészen kicsi korom óta. Volt olyan h csak levest tudtam enni azt is szívószállal. Sok mindent kipróbáltam már a telvirán krém nagyon jó de egy idő után már hozzá szokik a szervezet és nem segít. A fogkérmet is az arcszeszt az "amatőr" herpeszeseknek ajánlom. A betadin és a teafaolaj nagyon jó, hamar leszárítja, de a seb akkor is sokáig ott marad. Körülbelül egy hét mire rendessen helyrejön akármit csinálok. Ami nálam bevált az az epavír kapszula ezt sokszor megelőzés képpen is szedem, csak sajnos elég drága.

    VálaszTörlés
  142. sziasztok!
    Nekem 6 van összesen.
    Teljesen kivagyok,
    és amit leírtatok házi praktikákat mind végigcsináltam.
    A só,az ecet,jég,fokhagyma,fogkrém,
    méz és most elfáradva lezártam a napot Aknesol ecsetelővel és Compeed tapasszal.Hátha...
    3 éve nem volt már,most bepótolta.Ráment az egé'sz napom.
    Kitartást mindenkinek!!

    VálaszTörlés
  143. Sziasztok! Kérdésem a következő lenne... Igaz az, hogy a herpesz ellen lehet védőoltást kapni mint pl bármely más ismert és gyógyítható betegség ellen? Ha igen akkor mi a neve vagy hol lehet beszerezni mert nagyon elegem van már belőle. Van mikor havonta van 1-2 de olyan is volt h egy évig szinte semmi nem jelentkezett... Próbáltam már mindent: Zovirax, Telviran, fogkrém (régi öregektől hallottam a fülzsírt mindenkinek a sajátja),Betadine Arugeen szóval mindent mit el tudtok képzelni...elmúlik tőle de csak egy időre! Nekem olyan megoldás kellene ami ÖRÖKRE megszünteti a problémámat! ha valaki tud valami ilyesmit annak nagyon hálás lennék ha megosztaná velem!

    VálaszTörlés
  144. Sztem is a jéskocka a legjobb módszer..
    Nem kerül semmibe és használ..
    Mivel a herpesz alapjáratban vírusokat hordoz vitaminokkal tudunk rajta segíteni..sok E vitamint kell enni/inni...E-vitamin forrásaink a növényi olajok, tehát a napraforgó-, búzacsíra-, tökmag-, olíva- kukoricaolaj stb..
    Ezekkel könnyedén nyommentesen akár másfél nap alatt szépen ellehet tünteni:)

    VálaszTörlés
  145. Rengeteg E vitamin... és nagy esélye van h ritkán jön elő.

    VálaszTörlés
  146. Ecsetelés whisky-vel, vagy vodkával......
    (nem valami kommersz ócskasággal.....
    Tiszta valódi legyen, ne valami pacsmagolt.....

    Általában 2 nap alatt elmúlik.......

    Az ecsetelést steril gézlappal végezd kb. 3-4 óránként.....

    Nekem eddig bevált.....

    Jah, és ne várd meg, amíg sebes lesz....
    Már az égő érzésnél kezd el....
    Sebesedésnél 3-5 nap a teljes megszűnés....
    Fontos, hogy kézzel ne nyúlj hozzá.....
    A szervezetünk megoldja a többit....

    Ne a gyomorba, hanem a sebre....

    A fentebb említett antibiotikum 1-2 csepp vízzel szintén jó megoldás....

    VálaszTörlés
  147. Sziasztok!! nekem régebben rengetegszer volt,és azóta csökkent sőt kb 1 ,másfél éve volt utoljára h előjött.....orvosom felírt antibiotikumot kétszer....egyik 7 másik 60 ezer volt...de használt...igaz a 6 ezres 800mgos,és majd másfél hónapig szedtem,és figyelek mit eszek,tuti tiszta legyen pohár stb.....ma kijött de nem olyan durván mint eddig,már aloe verával bekentem remélem használni fog,max jön a jégkockázás....de amúgy akinek durván jön elő nagyban sűrűn ne bántsa ne kezelje le,menjen el orvosához és mintát vehetnek belőle ami alapján megtudják állapítani mitől van!!! jobbulást!!

    VálaszTörlés
  148. Az Epavir jött be Nekem + C vitamin 500-1000mg.
    Próbáljátok ki !

    VálaszTörlés
  149. Sziasztok! 24 éves vagyok, egy hónapja jött ki rajtam a genitális herpesz, éppen a menstruációm előtt 4 nappal. Végig aranyérnek hittem, ugyanis semmi köze nem volt a nemi szervemhez, csak a végbelemben és a nyílás körül jöttek ki a hólyagok. Székelni csak sírva tudtam, minden lehetséges dolgot szorítva, megmarkolva amit csak elértem, majdnem két hétig, ezt a kínt a legrosszabb ellenségemnek se kívánnám! Olvastam, hogy menstruáció előtt is előjöhet. Természetesen elő is jött ismét, napra pontosan ismét 4 nappal a vérzésem előtt. A két herpesz között két hétig voltam "egészséges" (tünetmentes). Ez azt jelenti, hogy a hátralévő éveim minden hónapjában ezzel kell élnem? Mert ez nem élet!!! Állítólag nemi úton terjed. Nos, én két éve ugyanazzal az emberrel élek nemi életet. Nem tudom honnan szedhettem össze. Az orvos szerint attól is kaphattam, hogy ajakherpeszes ember üvegéből ittam... Sajnos ezt gyakran tettem eddig, ugyanis kiskorom óta felénk az a tévhit él, hogy a herpeszes embertől nem kell félni, nyugodtan adhatunk puszit, ihatunk-ehetünk utána, mert azt nem lehet elkapni, az mindenkiben benne van, csak van akin ki is üt. Én most nem akarok itt káromkodni, ez már rajtam nem segít. De ha ez a vírus ennyire elterjedt, és maradandó változásokat okoz a szervezetünkben, és tudják, hogy mennyire veszélyes és milyen fájdalmakkal jár, akkor mi a büdös francért nem lehet erről tájékoztatni a polgárokat? Ha az AIDS-et és társait ennyire be lehet harangozni, akkor ezt a mindenkit fenyegető veszélyes és súlyos(idegdúcainkba befészkelődő és örökös!) vírust miért nem??? Erről miért nem lehet intő, óvó figyelmeztetéseket hallani? Az ismerőseimet és családomat végignézve kb. 70 %-uk herpesz vírusos. És ez ellen a 21. században nem lehet tenni semmit? Ez hihetetlen!!! 7.500 Ft-ért vettem 800 mg-os Aciclovir tablettát. Most kíváncsi vagyok, hogy a következő vérzéskor is előjön-e. Az írja a betegtájékoztató, hogy csak akkor jó megelőzésre, ha folyamatosan szeded (azaz minden nap mérgezed magad gyógyszerrel amíg csak élsz és költöd rá a pénzed az éhezésig...)Egyébként én is Hevizos krémmel kenem, de nincs viszonyítási alapom, hogy jobb-e a többinél. Ha valaki tud segíteni valami tuti tippel, hogy ez a kis sumák dög ne "észlelje" a menstruációm eljövetelét, az írjon. Előre is köszönöm. Ha lett volna választási lehetőségem, hogy a herpesz vírus vagy a halál, akkor a halált választottam volna. Csak ennyi.Ennyire még semmin nem buktam ki.
    Mielőbbi tünetmentességet és rövid gyógyulást kívánok!

    Egy elkeseredett lány

    VálaszTörlés
  150. sziasztok! én ecettel szoktam beecsetelni+aztán jeges borogatást rakok rá hatásos, nem bizsereg sokszor még a hólyagok is eltünnek, de többször kell alkalmazni egy nap , az aloét mindenképp ki fogom próbálni :)

    VálaszTörlés
  151. sziasztok, mit ajánlanátok arra hogy elkapjam a herpeszt? sehogy se megy, pedig mindenki után iszok , meg folyton megbetegitem magam, hogy minél gyengébb legyen az immunrendszerem, máskor herpeszes emberek után ittam se semmi sem segít :( valami tipp?

    VálaszTörlés
  152. Sziasztok!
    Én is ilyen herpeszes vagyok, akármilyen hatástól kijön, de főleg idegi alapon.
    Jártam kínai doktorhoz akkupunktúrára, és nagyon hasznos volt: kb.1,5 évig csak akkor jött ki,amikor lázas voltam.
    Mostanában viszont sokszor kijön.
    Zovirax, Telviran, és Telviran gyógyszer is, mert a tabletta gyorsabban lehúzza a hólyagokat. Van, amikor alkoholban lefertőtlenített tűvel kiszúrom a hólyagokat, felitatom a levet, és svéd cseppel/pálinkával fertőtlenítem.
    Igen, valóban fájdalmas az úgymond "nyílt sebeket" maratni, de gyorsabb a gyógyulás.
    Éppen most is szenvedek a herpesztől, de most csak 1 nagy van az alsó ajkamon,és lehúzódik az állam felé..
    Gusztustalan, mert a sok kis hólyag olyan, mint egy karfiol..
    De még ez is jobb, mert nekem is volt olyan, hogy suliba sem mentem, mert kb beszélni nem tudtam, mert 11 volt a számon :(
    Nos, ha tudtok vmi jobb kenőcsöt, légyszi írjatok, mert lassan immunis leszek az eddig használtakra.
    Gyógyulást, és kitartást mindenkinek!

    VálaszTörlés
  153. Sziasztok,
    én sok mindent kipróbáltam már régebben, kezdve a fogkrémtől, a jégkockától, a fokhagymán át az alloés szájzsírig, de igazából egyik sem használt.

    VálaszTörlés
  154. Nekem 4 éves korom óta van jelen az életemben a herpesz.(most 34 leszek) De nem a szokásos helyen "örvendeztet" meg.Nekem a szemem (csak a jobb) környékén szokott kijönni.
    Nem tudom mit lehetne tenni az ellen hogy megszabaduljak tőle.Lehet egyáltalán??
    Én azt hallottam.akit egyszer "megtalált" az soha életében nem tud tőle megszabadulni.Használtam már Zovirax krémet,Richtofit gélt,homeopátiás RHUS TOXICODENDRON golyókat.Jelenleg a Telviran krém van soron.Elvileg az összes krémfélére az van írva,hogy "használat közben kerülje a szem környékét".Akkor mi a csudával kezeljem?
    Tud vki segíteni?

    VálaszTörlés
  155. Nekem életemben most jött ki máspdszor herpeszem, nem vagyok rá hajlamos, bárki után ihatok ha van herpesze ha nincs, semmi bajom se lesz utána, de viszont most 2. napja fogalmam sincs hogy mitől de kijött! zoviraxal kenem, valójában nem érezek semmi fájdalmat olyan mintha ott se lenne. csak ha tükörbe nézek akkor zavar és idegesít!

    VálaszTörlés
  156. a propolisz nagyon hatasos,ejszakara vekonyan bekenni,osszehuzza es megnyugtattja.en most a jegelest probalom.Megakadt a szemem a koromlemosos alkalmazason,kiprobaltam de nagyon mar,nem ajanlom.Probaltam mar aciclovir kremet,eloszor nagyon jo volt,2-3 nap alatt elmult tole,viszont utana nem hasznalt,ha ejszakara bekentem reggelre akkorara dagadtam mint egy fofgajos horcsog...azota nemtudom kezelni ezt a szornyeteget,de a propolisz viszonylag hatasos.

    VálaszTörlés
  157. Nekem most van egy fájdalmas herpesz a számon, az éjjel fájdalomcsillapítót vettem be, annyira lüktetett, hogy nem tudtam volna aludni.
    Ma megettem több száz mg C-vitamint, 3 pohár herbateát, és egész nap az aloe vera virágból kinyomott kocsonyás anyaggal kenem, aminek semmi íze nincs. Már most sokkal szebb és kisebb.
    Érdemes beszerezni egy tő virágot, hamar szaporodik, és ha herpeszed van, ez a legjobb és legolcsóbb megoldás.
    nekem az UV sugaraktól, láztól, finom kajáktól mindig kijön.

    VálaszTörlés
  158. Sziasztok! Én is állandóan szenvedek ettől a kis görcstől, nagyon utálom!! :@
    Főleg, hogy két nap múlva költözöm be a koliba, és nálam sosem két-három napig tart a herpesz...
    Sokat segítettetek, köszönöm szépen! Esküszöm, ha elmúlik, veszek olyan immunrendszer erősítő tablettát!!!!

    VálaszTörlés
  159. Nem tudom említette már itt valaki a herstat kenőcsöt? Nekem eddig ez vált be leginkább. Nagyon szuper kis kence. 4-5 nappal hamarabb gyógyul, és kizárólag természetes hatóanyagú.

    VálaszTörlés
  160. Nekem a számon szokott kijönni. Régebben ezer dolgot használtam rá. Nem olyan régen kezdtem el a herstat kenőcsöt ami propolisz kivonatot tartalmaz és nagyon jó. Bátran ajánlom mindenkinek.

    VálaszTörlés
  161. Helló!
    Én is sokszor szenvedtem ettől a "betegségtől",de szerencsére nem vagyok herpeszes típus!egy évben max 5x,ha előfordul-szerencsére!Ha már látom,h duzzad,és érzem is,h fáj,bedörzsölöm sóval..sajnos tegnap előjött az alsó ajkamon,és mára már nem sok látszik belőle:)lehet furcsán hangzik,de a cserszömörcés szájvíz segített:)egy vattát benedvesítettem,majd egy kis szájvizet csepegtettem rá és hatott!naponta többször ráteszed-hiszen gyulladáscsökkentő!nos,elkeseredett bajtársaim,remélem ezzel is segítettem valamelyikőtöknek!

    VálaszTörlés
  162. Miért nem jó a kamillás borogatás? nekem be szokott válni.

    VálaszTörlés
  163. Ha már bizsereg, vagy megjelent a hólyag PHLOGOSOL oldattal(torok fertőtlenítő) ecseteljétek rendszeresen. Nem túl drága, kéznél van, 3 nap alatt gyógyul és nem fáj.

    VálaszTörlés
  164. fűl zsírt próbáltátok?

    VálaszTörlés
  165. Sziasztok!
    Ezekkel a "csodamódokkal" mennyi a gyógyulási idő?
    Nekem általában 1 hét, mire teljesen rendbe jövök (most éppen a "tapaszolós" korszakomat élem, a zoviraxon már túl vagyok, de egyikkel sem -sőt, kezeletlenül sem - rövidebb, mint a fent említett időszak:( )
    A betadint még nem hallottam, azt én is kipróbálom (sajnos most pont aktuális:( )

    VálaszTörlés
  166. Nekem Herpesz zoreaszter azaz övsömöröm van, épp most a bal combon külső felén - baromira fáj ! Erre Helexet szedek 2 éve, de most 4.napja Körömvirág hintőporral kezelem, rá papírzsepi és erre rá a jégakku (1000 Ft-ért kapható a patikában). És holnap jn a háziorvos és ad egy Tetanusz mert nagyon elfetőződött. Emiatt hidegrázás,borzongás,émelygés - tipikus sebláz és vérmérgezés tünetek jelentkeztek. Szombaton 2011.okt.15-én ez történt :
    LE SE TUDOM ÍRNI ... HIHETETLEN !
    6 és 1/4 óra várakozás után közölték, hogy nincs meg a rtg leletem - rájuk asztam az ajtót és eljöttem... (János kj. seb.ügyelet 2011.okt.15. 14:30-18:45-ig) hidegrázás,émelygés,elesettség tünetek, tipikus sebláz ! De legalább rtg besugárzás lehúzza a gyulladást és rájöttem, hogy nem fekély, hanem övsömör ami elmérgedt és holnap reggel iderendelem a háziorost adatok magamnak Tetanusz inj. és kérek beutalót a Margit kh. sebészetére és bemegyek aztán meglátjuk.
    Persze a betegképviselő neve telefonja ott lógott az ügyelet falán, tehát mikor hazajöttek felhívtam és rohadtul beolvastam neki, amit majd ha ülni tudok - és egyáltalán túlélem ezt a ténylegesen vérmérgezést (!! nem vicc) - nem fogom hagyni ennyiben a dolgot ...

    VálaszTörlés
  167. Sziasztok! Sajnos én is elmondhatom, évek óta, folyamatosan küzdök ezzel a problémával, de én egyetértek azzal, hogy leggyakrabban akkor jön elő, mikor legyengül a szervezetem. Ezért, amondó vagyok,hogy érdemes belsőleg is kezelni a problémát, sok sok vitamint, probiotikumot fogyasztani! Én a Zoviraxot használom, a fogkrém nekem pl. nem vált be. A jegelést még kipróbálom, bármit megadnék, hogy valahogy örökre megszabaduljak ettől az undorító és kellemetlen problémától! Köszönöm a tippeket!

    VálaszTörlés
  168. Sziasztok engem Szilviának hivnak és énis herpeszes vagyok.Nem tudom mit tegyek.Pénteken jött elő és ma esküvöre kell menjek.Olyan kinos. Mit tegyek?

    VálaszTörlés
  169. Sziasztok!

    Sokszor ki szokott jönni a herpeszem, de most különösen csúnya lett és elegem lett a szokásos telvirán+ gyógyszer kombinációból ami nem használ.

    Most 2 nap alatt majdnem teljesen elmúlt a szokásos 10 nap helyett.

    Az első nap kétszer higított ecetet tettem vattára (nem többször !) és napi 3x hűtöttem jégkockával. Közben amikor itthon voltam telviran kenőccsel kentem, amikor az utcára mentem pedig feloldódós tapaszt használtam. A második nap ugyanez, csak ecet nélkül. Sok helyen olvastam, hogy az ecet csak árt, de nekem nem ártott. Ezen kívül rengeteg tejet ittam (lizint tartalmaznak a tejtermékek, jó herpesz ellen) és por alapú természetes C- vitamint oldottam fel vízben napi 3x és még gyümölcskivonatot és algát is ettem.

    Valamelyik bevált!

    VálaszTörlés
  170. ALOE VERA !!!! mindenre!!! nem krémben, nem szőlőzsírban... a növényt magát metszeni!!!!!!!!Csodaszer bármilyen gyulladásos vagy igazából bármilyen bőrproblémára......

    VálaszTörlés
  171. ha a szam alatt van a herpesz akkor ish hasznalll es mikor fog nekem ez hatniii????? :((

    VálaszTörlés
  172. Sziasztok! Sajna én is a herpeszesek táborához tartozok. Havi min. 1 !!!! de van mikor heti 1 (most jelenleg egyszerre 3!!!)!!! Mindent kipróbáltam, semmi!!! Zovirax-heget hagy, fogkrém nem vált be! a herpesztapasz semmit nem ér....és még sorolhatnám... Én Oriflame-es aloe-s balzsamot használtam- be is vált-, csak sajnos kivonták a forgalomból!!! Nekem a fenivír (régi neve: vectavir) kenőcs tűnik idáig a legjobbnak! Van itt pár ötlet, amit még nem próbáltam... Én azt szeretném tudni, hogyan lehet megszabadulni a herpesztől???????????? Üdv. : Ancsika

    VálaszTörlés
  173. Sziasztok!

    Nem vagyok nagy herpeszes,de most mégis kijött. Eleinte csak száradt a felső és az alsó ajkam. Az orvosom szerint folyadékhiány miatt,pedig napi szinten 2-3 liter folyadékot iszom. Itt gondolok ásványvízre és 100%-os gyümölcstartalmú italokra és teákra. Péntek este jött ki az első herpeszem az alsó ajkamon rögtön fog-krémeztem, szombat reggelre mellette még 2 és nagyon be van dagadva a szám. Sajnos semmit nem segített a fogkrém és hólyagos is lett a herpeszem. Ma vasárnap van és a felső ajkamon is van már 2, ebből az egyik hólyagos. Most olvastam hogy az aloe vera segít, rögtön rohantam a konyhába és letéptem egy kis részt gyorsan be is bekentem.. Kb. másfél órája kentem be és olyan mintha picit húzódott volna vissza a hólyag. A jégkocka már a hűtőbe. A pálinka már kikészítve.. Holnap zh-zom és jó lenne ha valamennyire elmúlna. Sajnos még mindig nagyon be van dagadva és ki is van száradva a szám. Szóval ha ez ellen tudnátok pár jó tanácsot adni megköszönném.

    VálaszTörlés
  174. Tünde: Sziasztok!
    Sajnálok mindenkit, aki hasonló cipőben jár, mint én. Bölcsődés korom óta (most leszek 20) szenvedek a herpesz különböző formáitól, régebben legtöbbször az arcomon, majd később a szememen, csuklómon és persze az ajkamon jön elő. Sajnos nekem sem segítenek a különféle gyógyszerek (zovirax, telviran, herpesz tapasz, aloe kenőcs). Remélem kipróbálva a Ti javaslataitokat, majd egyszer írhatom, végre nekem is van bevált gyógyszerem/módszerem :) köszönöm a tippeket!

    VálaszTörlés
  175. Sziasztok.

    Nekem is van most herpeszem,minden előzmény rossz érzés nélkül jött ki,egy külső ajkamon,egy pedig belül,hát rémisztő,belül még soha nem volt.Régen lehetett kapni egy Epavir nevű gyógyszert ,az nagyon szupi volt 3 hónapig kellett szedni kúra szerűen,és az nagyon hosszú időre megszüntette a herpeszt ,nekem akkor évekig nem volt.De már akkor arról volt szó hogy kivonják a forgalomból,és már akkor sem volt olcsó.Utána kell járni létezik-e még és én ajánlom mindenkinek hogy legalább 2 dobozzal szedjen be...hatásos lesz.Én sem szedtem 3 hónapig,csak 2 dobozzal,és évekre megszabadultam a herpesz vírustól!!!

    VálaszTörlés
  176. 34 éves férfi vagyok,és gyerekkorom óta előjön az ajakherpesz.Nem fejlődött ki az immunrendszerem,mert 7 hónapra születtem 2000grammal.Amúgy 96kg,kigyúrt,egészséges vagyok,csak ez herpesz!Sose leszek beteg,se lázas,se semmi,de ez jön!gyerekkoromba horror volt,a számtól lefele az egész államon kijött,kenőcs se nagyon volt,levezett az egész pofám,guszta látvány volt,a fájdalomról nem is szólva!Rengetegszer kijött!serdülőkortól egyre ritkábban és kisebb helyen,ma már ha van,csak az orrom alatti kis részen 1-2 pici!A szervezet mindig termel ellenanyagot,ami nem ürül ki a testből,és évtizedek alatt vissza próbálja szorítani,nem jön úgy elő,ha egészségesek vagytok és nincs gyengítő tényező!megfázás,megundorodás valamitől,de millió dologtól kijöhet,mindenkinek mástól!tapasztaljátok ki,ugyanúgy a megoldást is,mindenkinek más jöhet be!!!az itt leírt módok 95%-át próbáltam 30év alatt,fülzsír,összes új kenőcs,tabletták,ecet,só,pálinka,jég,lámpa,száz más dolgot.nem tudok mit mondani,nekem a kenőcsök közül a Herpesil gél(Naturland),ami a legjobb,fogkrém is kiszívja és leégeti a nagy hólyagokat,de utána 10 napig vörös a helye!herpatch tapasz,zovirax és társaik nem érnek semmit szerintem+drágák!De nektek jó lehet nem azért mondom!ezen az oldalon olvasható szinte minden módszer bejött valakinek,próbálkozzatok,de csodákat ne várjatok,hogy a holnapi randira a mi szerünktől elmúlik és társaik!3-5nap kell jó esetbe is!Szauna,táplálkozás,sport,vitaminok segítenek!Vigyázzatok a kényes helyeken előjövő dologgal,szerencsére nekem nincs ilyen tapasztalat,de olvasom itt a dolgokat,és úgy néz ki,ha 1x valakinek lesz,nem szabadul tőle!Üdv mindenkinek!

    VálaszTörlés
  177. én évek óta küzdök a herpesszel , olyan 3.as korom óta minden szeptemberbe az őszi időszak elején kijön , sőt egyidő után sürüvé vált az előjövetele.nem olyan rég figyeltem fel rá , hogy vannak dolgok amitől eddig már többször elöjött.pl energya italos fémdobozok , 2les üditös flakonokból nem ihatok mert azoktól 80%ba előjön.mióta ere odafigyelek a havi 2 olyan 3 havonta 1-es rendszerességre csökkent.mostmár csakk akkor jön elő h megundorodom valamitől. és az eddigi legjobb az aloe vera-s kezelés .

    VálaszTörlés
  178. Sziasztok!
    Nekem gyerekkoromban volt jobban jellemző hogy előjöttek a herpeszek, most úgy 3-4 havonta maximum, de van egy nagyon furcsa módszer amire véletlenül jöttem rá és nekem nagyon bevált, heg minden nélkül. Amikor zuhanyzol állítsd a zuhanyrózsát be úgy hogy viszonylag elég erős sugárban küldje a vizet, és olyan 5-10 cm-ről irányítsd a herpesz felé, és érezni fogod, hogy szépen pukkannak ki, ez kicsit fájdalmas, de azért el lehet tűrni, valamint ez kimossa a helyét szépen és reggelre semmi bajod nem lesz. Nekem ez vált be, remélem hogy sokat segítettem és nektek is beválik, egy próbát megér:)

    VálaszTörlés
  179. valaki segíthetne !!! kaptam eggy tanácsot hogy a dermofil maszta nagyon jó ajak herpeszre hát ne próbáljátok ki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    amióta használtam úgy nézek ki mint akinek külsö daganata lenne de valami nagyon nagy.....
    ha valaki tudna valami olcsó és jó módszert pls!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  180. Sziasztok, nekem is gyerekkorom óta van ajakherpeszem. Én azt vettem észre hogy ha stresszesebb időszakom van akkor gyakrabban kijön, ha minden okés akkor ritkábban. Nagyon jó rá a propolisz. Ha érzem hogy ki fog jönni elkezdem kenni herstat kenőccsel. Ez a herpesz minden szakaszában hatásos. Ja és sok C vitamint kell szedni.

    VálaszTörlés
  181. Sziasztok, nekem is gyerekkorom óta van ajakherpeszem. Én azt vettem észre hogy ha stresszesebb időszakom van akkor gyakrabban kijön, ha minden okés akkor ritkábban. Nagyon jó rá a propolisz. Ha érzem hogy ki fog jönni elkezdem kenni herstat kenőccsel. Ez a herpesz minden szakaszában hatásos. Ja és sok C vitamint kell szedni.

    VálaszTörlés
  182. Sziasztok,
    én is sokmindennel próbálkoztam már. Amit észrevettem, hogy ha kevesebbet idegeskedek, nem vagyok stresszes akkor kevesebbszer jön ki. Az immunrendszert is erősíteni kell a C vitamin is segít. Aztán ami még nekem bejött az a propolisz. Van egy jó kis kence ami propolisz kivonatot tartalmaz a byewart. Ez a herpesz minden szakaszában hatásos. Jó kis vírusölő is. Remélem tudtam segíteni.

    VálaszTörlés
  183. Sziasztok!!
    Ancsika vagyok!
    Decemberben írtam...1szerre 3db.volt a számon.....Felszívtam magam, elmentem bőrgyógyászhoz....És írt ki nekem egy gyógyszert....RIVACIR 500mg.(csak vényre kapható. kb. 2700Ft.) Ebben 10szem van. Ha érzed, hogy jön a herpesz.(vagy már ki is jött!).azonnal egyszerre bevenni 4db. gyógyszert!!! Ez tutti!!!! De vettem carmex stiftet-esténként a számat ezzel bekenem (nappal nem jó, mert nekem összeragad a szám!!)!!!
    Üdv.: Ancsika

    VálaszTörlés
  184. Hát sziasztok!
    Látom nem egyedüli a problémám. :( Két hete jött ki a számon 7 db herpesz egyszerre. Mire két hét múlva sebesre gyógyult, láss csodát újra kijött egy. Próbáltam már mindent. Első kezelésnél ha IDŐBEN bekentem jó volt. De legközelebb annyit ért mint halottnak a csók. Szóval az az okos kis herpesz immunissá vált már mindenre nálam. Egyszer a drága jó dokibácsim lidokain kenőcsöt írt fel rá. ???? Hát mondom ő a doki hát kipróbáltam. Annyit értem el vele, hogy lezsibbadt az egész szám. Szuper. Szóval ezzel azt akartam mondani, hogy a dokik (legtöbb esetben) sem foglalkoznak vele. Pedig biztos az immunrendszerünk az ami gyenge lehet. Például nekem hullik a hajam is. Biztos nem függ össze a két dolog egymással, de azért csak kivizsgáltatnám magam a dokik helyében. De hát én nem tudom beutalni magam sehová. :(
    Volt régebben, hogy szedtem Epavir kapszulát. Talán akkor kevesebbszer jött ki. Most ki akarom próbálni a Lizin c kapszulát, remélem az beválik. Mert én úgy gondolom ha belülről erősítjük a szervezetünket talán ritkábban jön ki. :) Remélem.....

    VálaszTörlés
  185. sziasztok! van egy herpesz a számon! az a kérdésem hogy jó rá a köröm virág?

    VálaszTörlés
  186. Sziasztok!

    15 éves vagyok, és én is küszködök a herpesszel. Ma reggel ki jött, mikor barátnőmnél felkeltem. Jelenleg fogkrém díszeleg a számon, és kedden megyek a barátomhoz. Azt írták más oldalakon, hogy nem smacizok eleget. ( Gondoltam, ilyen nem lehet..) Jelenleg fogkrém díszeleg a számon, és kenem Aloe Vera növénnyel. Remélem elmúlik!

    VálaszTörlés
  187. Akinek aki havi vérzése előtt pár nappal szokott lenni herpesze annak nagy valószínűség szerint a vérveszteség miatt lesz herpesze én arra természetes céklalevet ajánlok de ne várd egyiknapról a másikra a változást folyamatosan inni kell napi fél liter nagyon jó C vitamin és a gyógyszertárba kapható olcsón bázispor+ utcára compleed tapasz de csak addig amíd fel van dúzzadva az ajkad mert utána felsebesedik.Gyógyulás mindenkinek Ani gyógyszertáros :)

    VálaszTörlés
  188. Hali!A legjobb amit tehettek,propoliszt kentek rá.Erős vírusölő hatása van.Én mindig használtam herpesztapasz és enyhitett a fájdalmamon és a látszaton(elég csúnya tud lenni).De ma láss csodát kitaláltam,h utánna nézek ezeknek a dolgoknak,mert már elegem van belőle. Bekentem eredeti propolisszal és nem,h nem ég de le is lohadt 10 percen belül.Most ujra bekentem és már csak olyan varacska van ott vagyis azt mondhatni,h fél órán belül nagyon türhető lett.Még igy folytatom ma,többször bekenem és szerintem tuti elmúlik.Irok majd a fejleményekről,addig is le a Herpesszel!!!

    VálaszTörlés
  189. sziasztok,szeretném kérdezni hogy van-e olyan injekció,ami a herpesz kijövetelt jócskán csökkenti?

    VálaszTörlés
  190. Sziasztok!én is mindíg szenvedek a herpesszel,és szerintem nagyon befolyásolja az idegeskedés,a sok stressz,pár perc alatt képes kijönni,ha felidegesítenek,vagy a kelleténél többet stresszelek!Úgyhogy szerintem a legfőbb dolog hogy nem szabad idegeskedni,gondoljunk a herpeszre,és ne idegeskedjünk!én mindíg aloe verát kenek rá a növény nedvét,nem krémeket,mert szerintem az semmit nem ér!rögtön elkezdi szárítani,és megszűnik az égő érzés,és ez akkor is jó ha már hólyagos!Ezt az előttem szóló zuhanyrózsás ötletet nem igazán értem,mert elvileg szárítani kell a hólyagokat,nem pedig nedvesíteni,de nagyon vonz az ötlet,hogy kipróbáljam!pláne hogy most sok hólyag van a számon,és holnap melózok,és persze vendéglátós vagyok,ami nem túl szerencsés,mert sok emberrel kell foglalkoznom!Gyógyulást,és kitartást kívánok mindenkinek!

    VálaszTörlés
  191. himalája sószappan

    VálaszTörlés
  192. A zuhanyzós módszerről még nem hallottam. De azt olvastam hogy nem piszkáljuk a hólyagot mert attól nem gyógyul hamarabb. Szóval ezért kételkedek a hatékonyságában. Az viszont tapasztalat hogy az immunrendszert kell erősíteni. Meg azt is észre hogy ha stresszes vagyok, akkor kijön. Jó lenne egy olyan módszer amitől soha többet nem lesz.

    VálaszTörlés
  193. Sziasztok!
    Nekem is gyakran van sajnos herpeszem és sok mindent kipróbáltam már, otthoni praktikákat és kenőcsöket is. Legutóbb amikor ismét előjött az egyik gyógyszertárban ajánlották a Herstat kenőcsöt, és nagyon gyorsan elmulasztotta, azóta azt használom.

    VálaszTörlés
  194. Sziasztok!
    Én is elég sokszor szenvedek a herpesz miatt, és sok mindent kirpóbáltam már otthoni praktitákat és kenőcsöt egyaránt. Legutóbb amikor előjött az egyik gyógyszertárban a Herstat kenőcsöt ajánlották, és nagyon hamar elmúlt tőle azóta azt használom, megelőzésre is jó ha már érzem, hogy jön elő bekenem vele és nem jön ki.

    VálaszTörlés
  195. Én azt figyeltem meg hogy nagyon változó az milyen gyakran jön ki. A zuhanyozásos módszer szerintem nem jó, mivel seb lesz a helyén, és reggelre biztosan nem gyógyul be. Az immunrendszert kell erősíteni akkor ritkábban lesz ez tapasztalat. Fájdalmat pedig sok mindennel lehet csillapítani, attól függően kinek mi válik be.

    VálaszTörlés